Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verbouwingskosten dagopvang in Magdalenaklooster in Haarlem

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Verbouwingskosten dagopvang dak- en thuislozen in Magdalenaklooster

Voor de verbouwingkosten van de dagopvang van dak- en thuislozen in het Magdalenaklooster wordt een bijdrage van f 685.000,- uitgetrokken. Dit besloot het college van B&W op 4 september van dit jaar. In de begrotingsraad van 31 oktober dit jaar is naar aanleiding van een motie van de Stadspartij Leefbaar Haarlem de toezegging gedaan om te onderzoeken in hoeverre deze kosten ten laste van het grondbedrijf kunnen komen. Sinds een jaar financiert het grondbedrijf namelijk in gepaalde gevallende kosten voor verbouwingen van huurpanden van maatschappelijke organisaties.

Uit onderzoek blijkt dat de huur van de dagopvang met circa f 70.000,- per jaar stijgt als de verbouwingskosten door het grondbedrijf worden gefinancierd en worden doorberekend in de huur. Hierdoor zou het tekort voor de structurele financiering met f 70.000,- per jaar toenemen tot circa anderhalf miljoen. Daarnaast is 4 september 2001 besloten de verbouwingskosten uit eenmalig beschikbare middelen te financieren. Deze moeten uiterlijk 31 december aanstaande zijn besteed aangezien deze anders terugvloeien naar de rijksoverheid. Op basis van deze bevindingen is besloten dat de inmiddels gemaakte afspraken van 4 september moeten worden nagekomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie