Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Transplantatie organen van dieren naar mensen verboden

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mee ingestemd xenotransplantatie te verbieden zolang daaraan onaanvaardbare risico's voor de patiënt en de volksgezondheid zijn verbonden.

Xenotransplantatie is transplantatie van levend dierlijk materiaal naar mensen. Het verbod op xenotransplantatie zal geen gevolgen hebben voor transplantaties die nu al worden uitgevoerd met 'dode' dierlijke bestanddelen, zoals de transplantatie van varkenshartkleppen naar mensen.

In de toekomst kunnen bepaalde transplantaties met 'levende' bestanddelen van dieren worden toegestaan. Preklinisch onderzoek moet dan duidelijk hebben gemaakt dat er aan het uitvoeren van die transplantaties geen onaanvaardbare ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie