Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Euro 11,2 miljoen extra voor stimulering technostarters

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 168
Datum: 14-12-2001

MIN EZ: EURO 11,2 MILJOEN EXTRA VOOR STIMULERING TECHNOSTARTERS VIA DE WBSO

Om innovatie te bevorderen worden de fiscale mogelijkheden verruimd voor startende technologiebedrijven die zelf in speur-en ontwikkelingswerk willen gaan verrichten. Per 1 januari 2002 wordt het budget van de fiscale stimulering "Wet ter Bevordering van Speur- en Onwikkelingswerk" (WBSO) met Euro 11,2 miljoen verhoogd.
De WBSO is het omvangrijkste technologie-instrument van het ministerie van Economische Zaken. Met deze regeling wil de overheid speur-en ontwikkelingswerk in het bedrijfsleven stimuleren door tegemoet te komen in de loonkosten van onderzoekspersoneel. De WBSO kent in 2002 - inclusief de uitbreiding - een budget van circa EURO 368 miljoen .


1 januari 2001 is in de WBSO een faciliteit voor technostarters in werking getreden. Per 1 januari 2002 wordt deze faciliteit extra verruimd door:
- De aftrek voor speur-en ontwikkelingswerk door zelfstandige ondernemers te verhogen met EURO 2.573. Hiermee is een budget gemoeid van EURO 4 miljoen.

- Het percentage voor de S&O-afdrachtvermindering voor de eerste EURO 90.756 aan loonkosten te verhogen van 60% naar 70%. Hiermee is een budget gemoeid van EURO 7,2 miljoen.

De fiscale faciliteit voor Technostarters van de WBSO wordt uitgevoerd door Senter (www.senter.nl/wbso). Senter is een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken, dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van subsidie-, krediet- en fiscale regelingen en programma's op het gebied van technologie, energie, milieu, export en internationale samenwerking. Doelstelling hierbij is het duurzaam versterken van de positie van het bedrijfsleven en kennisinstellingen in Nederland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie