Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paleis Noordeinde en Koninklijk Huisarchief virtueel geopend

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

14/12/01 Paleis Noordeinde en Koninklijk Huisarchief virtueel geopend

Met ingang van 14 december 2001 is de website van de Rijksvoorlichtingsdienst over het Koninklijk Huis, www.koninklijkhuis.nl, uitgebreid met een virtuele bezichtiging van Paleis Noordeinde en het Koninklijk Huisarchief. Het is de tweede virtuele bezichtiging in een serie van vier. Het Koninklijk Paleis te Amsterdam en het Koninklijk Staldepartement zullen in een later stadium worden toegevoegd. Paleis Huis ten Bosch is reeds in augustus virtueel opengesteld.

De virtuele bezichtiging is in opdracht van de
Rijksvoorlichtingsdienst gerealiseerd door Cool Impact uit Amsterdam. Dit bedrijf is gespecialiseerd in virtual reality.

De virtuele bezichtiging geeft een gedetailleerd beeld van de officiële vertrekken van Paleis Noordeinde en vertrekken van het Koninklijk Huisarchief. Van een aantal objecten met een cultuurhistorische waarde, zoals schilderijen en geschenken, zijn ook detailopnamen gemaakt. Alle opnamen zijn voorzien van teksten. De virtuele bezichtiging bestaat uit panorama-opnamen die zijn gemaakt in en om Paleis Noordeinde. De opnamen zijn gemaakt vanaf een centraal punt, waardoor vertrekken van binnenuit bekeken kunnen worden. Details van de opnamen verschijnen door op een symbool te klikken. Op alle opnamen kan worden ingezoomd.

De vertrekken van Paleis Noordeinde die kunnen worden bekeken zijn de Vestibules, de Ontvangkamers, de Indische Zaal, de Balkonkamer, de Kleine Balzaal, de Antichambre Galerijzaal, de Galerijzaal, de Grote Balzaal, de Marot Eetzaal en de Vergaderkamer.
Van het Koninklijk Huisarchief zijn virtueel opengesteld: de Vestibule, de Bibliotheek en de Museumzaal. Ook is er een opname van het interieur van de Koepel van Fagel, die zich naast het Koninklijk Huisarchief bevindt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie