Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 14-12-2001 Pas op voor zakkenrollers
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Zakkenrollers opgepast

December. De maand waarin veel mensen hun familie en vrienden verwennen met kados. Velen zijn druk in de weer om al deze geschenken in te kopen. De politie wil dit winkelend publiek waarschuwen om goed op hun bezittingen te passen. Want ook zakkenrollers kunnen tijdens deze feestelijke maand actief zijn. Voorkom diefstal en pas goed op uw spullen.

Drie tips

Wees er altijd van bewust dat er mensen zijn die het op uw geld en tas voorzien hebben.
Zakkenrollers hebben de vervelende gewoonte om ongemerkt toe te slaan. Althans hun streven is erop gericht om zo onopvallend mogelijk te werk te gaan. Sommige zakkenrollers kunnen u ook afleiden. Bijvoorbeeld door mayonaise op uw kleding te morsen of door de weg te vragen. Wees dus altijd alert.

Let op uw tas.
Draag uw tas, liefst van stevig materiaal (tegen doorsnijden), met de schouderriem om één schouder en de hals, zodat de tas VOOR u hangt en niet achteloos naast of achter u. Zorg ervoor dat u uw tas met de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde (naar uw lichaam toegekeerd) houdt. Draag een tas met ritssluiting altijd aan de voorzijde van uw lichaam. Uw handtas kunt u eventueel onder de jas houden. Laat uw tas nooit onbeheerd, bijvoorbeeld in een paskamer of in een fietsmand, achter.

Houd uw geld goed in de gaten.
Stop uw geld/waardevolle voorwerpen altijd zorgvuldig weg. Neem niet meer geld mee dan u nodig heeft. Gebruikt u een portemonnee? Vermijd dan grote, opvallende portemonnees. Gebruik het liefst een portemonnee die u met een ketting om uw hals draagt. Als u een portemonnee heeft, leg deze dan niet voor het grijpen in een tas. U kunt uw portemonnee ook bijvoorbeeld in een binnenzak van een jas stoppen.

Politie is er voor u
Uiteraard let de politie ook op en houdt zij onder andere toezicht op straat en in de winkelcentra. Mocht u vragen hebben, kunt u altijd bij haar terecht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie