Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanrijding met paard in Oldeberkoop

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 14-12-2001
Politieberichten van 13/12 (13.00 uur) t/m 14/12 (07.00 uur)

Drachten: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond aan de Hanebalken. Hoe men in de auto is gekomen, is niet duidelijk. Er waren geen braaksporen. Uit de auto werden een gsm en een tasje met betalingsafschriften weggenomen. De eigenaresse, een 32-jarige inwoonster van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: bedrijfsongeval
Donderdag omstreeks 11.30 uur was een 45-jarige inwoner van Ee aan het werk bij een woning aan de Vredeman de Vriesstraat. De man is als timmerman in dienst bij een bouwbedrijf uit Molenend. Hij was op dat moment werkzaam op de 1e etage en bij het achteruitlopen viel hij door een hekje en kwam een etage lager op de tegels terecht. Het slachtoffer liep een gebroken rib en knie op, alsmede een hoofdwond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het MCL-Zuid. De arbeidsinspectie is gewaarschuwd en deze stelt een onderzoek in.

Drachten: verkeerscontrole
Donderdag tussen 09.00 en 14.00 uur werd op de Noorderdwarsvaart en de Lauwers en verder op de Commisjewei onder Opeinde een verkeerscontrole gehouden. Gedurende deze controle werden in totaal 350 voertuigen gecontroleerd. 68 bestuurders kregen een bekeuring ter zake het niet dragen van de autogordel. Eén bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en verder was een auto niet APK gekeurd. Ook viel er nog een bekeuring voor het rijden door rood licht.

Harkema: inbraak auto
Donderdag tussen 01.00 uur en 06.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Koetsekralen. Het rechter portier werd opengebroken. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede een cd-wisselaar met 6 cd`s. De eigenaar, een 23-jarige inwoner van Harkema, heeft aangifte gedaan.

Bolsward: diefstal broeken
Donderdag omstreeks 15.45 uur werden bij een kledingzaak aan de Appelmarkt 5 broeken weggenomen. De broeken hingen in een rek dat voor de winkel stond. Door getuigen was gezien dat een inzittende van een personenauto de broeken uit het rek wegnam en dat de man daarna weer instapte en vervolgens reed de auto met hoge snelheid weg. De waarde van de weggenomen broeken is niet bekend. Een medewerkster van de winkel, een 22-jarige inwoonster van Bolsward, heeft aangifte gedaan.

Oldeberkoop: aanrijding met paard
Donderdag omstreeks 20.00 uur vond op de Bovenweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een paard. Het loslopende paard stak plotseling de rijbaan over en werd aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 61-jarige inwoner van Haaksbergen. Het paard, eigendom van een 35-jarige inwoner van Oldeberkoop, overleefde de aanrijding niet. De auto liep zodanige schade op dat deze moest worden weggesleept. De bestuurder bleef ongedeerd.

Garyp: vrachtwagen in berm
Donderdag omstreeks 10.00 uur kwam een vrachtwagen in de berm van de Gravinneloane terecht. De bestuurder, verdere gegeven niet bekend, was bij het achteruit rijden iets teveel in de berm gekomen. De vrachtwagen, geladen met 24 ton vloeibare stikstof, zakte weg in de zachte berm. Door het bedrijf (uit Schiedam) werd een andere tankwagen gestuurd, waarna de lading werd overgepompt. Door een kraanbedrijf werd de vrachtwagen vervolgens weer op de weg gezet. Tijdens de takelwerkzaamheden werd de weg voor het verkeer afgezet en werd het verkeer omgeleid.

Twijzelerheide: inbraak woning
Woensdag tussen 10.00 en 22.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Koelstrawei. De toegangsdeur werd geforceerd. Uit de woning werden weggenomen een computer, een televisie, een stereotoren, cd`s, een combimagnetron en huishoudelijke apparatuur. Een 52-jarige inwoonster van Twijzelerheide deed namens de eigenaar, een 25-jarige man uit Twijzelerheide, aangifte.

Sneek: vernieling
Vrijdag omstreeks 00.05 uur werd in een woning aan de Albardastraat een 39-jarige inwoner van Bolsward aangehouden. De verdachte had in de woning ruzie gekregen met zijn ex-vriendin, een 43-jarige inwoonster van Sneek. Waarover ruzie ontstond, werd niet duidelijk. De verdachte had in de woning een deur vernield. Volgens de vrouw zou zij ook verschillende malen door de man zijn geslagen, doch de verdachte ontkende de vrouw geslagen te hebben. De verdachte werd overgebracht naar het bureau Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: diefstal autoradio
Vrijdag omstreeks 01.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Magretha de Heerstraat. Door een getuige, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, werd gezien dat een man bezig was met het demonteren van een autoradio. Het bleek dat de rechter portierruit van een personenauto was ingeslagen en dat de autoradio was verdwenen. Op de Emmakade werd even later een man aangehouden, die aan het opgegeven signalement voldeed. Deze man, een 50-jarige inwoner van Leeuwarden, werd overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat er onvoldoende bewijs tegen de man was, waarop hij weer in vrijheid werd gesteld. De eigenaar van de auto moet nog worden gehoord.

Leeuwarden: onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.25 uur werd op de Kleine Kerkstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 555 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en tevens kreeg hij een rijverbod voor 6 uren. Aan het bureau bleek bovendien dat hij ook niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring. Daar de verdachte militair was, werd hij overgedragen een de Koninklijke Marechaussee.

Sneek: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.55 uur werd op de Stadsrondweg Zuid een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Joure, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 455 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Oosterwolde: inbraak winkel
Vrijdag omstreeks 02.10 uur werd ingebroken in een sigarenmagazijn aan de Stationsstraat. Door getuige, een 30-jarige inwoner van Oosterwolde, werd gezien dat twee onbekende mannen zich verdacht ophielden bij de winkel. Hierop had hij de politie gebeld. Een andere getuige, een 44-jarige inwoner van Oosterwolde, liep in de Passage toen hij glasgerinkel hoorde. Hij liep daarop naar voren en zag een man met twee plastic zakken komen aanlopen. Hij liet daarop de verdachte struikelen, die daarop de buit liet vallen. De verdachte wilde daarop de getuige aanvallen, die daarop begon te schreeuwen "Politie", waarop de verdachte er met achterlating van de buit vandoor ging. De achtergebleven sigaretten zijn weer naar de winkel gebracht. Van de verdachten is een summier signalement bekend. Het bleek dat men een ruit van de winkel had vernield. Uit de winkel werden sigaretten weggenomen. De eigenaar van het sigarenmagazijn, een 68-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 9272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...