Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

30 Maanden voor flessentrekkerij Den Haag

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

30 maanden voor flessentrekkerij

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 14-12-2001

Verdachte heeft zich gedurende een relatief korte periode van een aantal maanden op grote schaal en op systematische wijze schuldig gemaakt aan flessentrekkerij. Bovendien heeft verdachte een nieuw reisdocument verkregen bij de gemeente Schiedam door middel van het verstrekken van valse gegevens.

Verdachte maakte er een gewoonte van bij verschillende bedrijven computers en andere goederen op krediet te kopen, terwijl hij geenszins de bedoeling had de rekeningen ooit te zullen betalen. Verdachte heeft door zijn handelwijze een groot aantal bedrijven voor vele duizenden guldens gedupeerd. Bovendien heeft verdachte, door de naam van zijn stiefzoon bij zijn daden te gebruiken, het vertrouwen wat deze in hem als stiefvader dacht te kunnen hebben, misbruikt. De rechtbank neemt verdachtes handelen hoog op, niet in de laatste plaats omdat verdachte heeft verklaard op het idee te zijn gekomen omdat "het in het verleden zo gemakkelijk was gegaan en hij destijds van de rechter een vrij lage straf had opgelegd gekregen en bovendien de benadeelden nooit schadeloos heeft hoeven te stellen".

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad7031
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie