Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra uren voor vraagbaken en informatiewinkels Tilburg

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

14-12-2001
Extra uren voor Vraagbaken en Informatiewinkels

Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten om 24 uur extra beschikbaar te stellen voor de Vraagbaken en Informatiewinkels. In de praktijk is gebleken dat aanvullende maatregelen nodig zijn om de personele knelpunten bij met name de Vraagbaken op te lossen.

Dit wordt betaald uit het bestaande subsidiebudget 54.480,- waarmee 16 uur gefinancierd kan worden. Aanvullend is nog 27.240,- nodig voor de overige 8 uur. Dit wordt gefinancierd uit het restantbudget Informatiewinkels en Vraagbaken.

De uitbreiding van capaciteit is een tussentijdse aanvulling vooruitlopend op de evaluatie die in de eerste helft van 2002 gepland is. Dan wordt het concept van de Informatiewinkels en Vraagbaken in zijn geheel tegen het licht gehouden. Op basis van de resultaten van de evaluatie wordt een besluit genomen over de verdere toekomst van de Informatiewinkels en Vraagbaken vanaf 2003.

De extra capaciteit kan met name worden ingezet voor het opzetten van deskundigheids-bevordering op maat, coördinatie en ondersteuning van de Vraagbaken en ondersteuning van de Informatiewinkels, zodat de medewerkers van Informatiewinkels meer toekomen aan andere taken dan het open houden van de winkel, bijv. versterken van het netwerk in de wijk en indien nodig op huisbezoek gaan. Ook kan hiermee gewerkt worden aan coördinatietaken die nu blijven liggen, zoals het opstellen en uitvoeren van een themaplan (met extra activiteiten per thema, gebaseerd op veelvoorkomende vragen en landelijke trends) en een protocollenboek (met stappenplan wat de informatiemedewerkers bij welke vraag moeten doen) en het versterken van het stedelijk netwerk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie