Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-12-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.20 uur
Meisje geslagen

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werd een 14-jarige meisje uit Amersfoort gewond nadat ze was geslagen door twee plaatsgenoten.

Het 14-jarig meisje fietste met een stel vriendinnen over de Elly Takmanstraat en hier stond plotseling een 15-jarige jongen op de weg. De meisjes moesten stoppen en de 14-jarige werd vervolgens geschopt en geslagen door de 15-jarige jongen. De jongen werd kort daarop geholpen door een 15-jarig meisje. Na enige tijd reden de twee geweldplegers weg. De politie werd gewaarschuwd en stelde een onderzoek in. Het 15-jarige meisje kon in de buurt worden aangehouden en de 15-jarige kon later in zijn woning worden aangehouden. Het duo is ingesloten voor verhoor. Het reden van de vechtpartij is nog niet bekend.

Wel is duidelijk geworden dat er voor deze ruzie al een onenig was geweest tussen het de twee meisjes.Door de vechtpartij liep het 14-jarig meisje letsel op aan haar trommelvlies en hoofd.

Rijden onder invloed

HOOGLAND- Op donderdagavond vond er een aanrijding plaats op de Bunschoterstraat en onderzoek wees uit dat de 38-jarige automobilist alcohol had gedronken.

De automobilist uit Nieuwegein reed over de Bunschoterstraat en raakte door onbekende oorzaak van de weg. De auto kwam vervolgens in de slip, draaide 180 graden en schoof via de berm en het fietspad tegen een tuinhek aan. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en hij blies op het bureau 0.95 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen gooit met vuurwerk

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag kreeg een 16-jarige jongen uit Amersfoort een bekeuring omdat hij vuurwerk aan het afsteken was. Surveillerende agenten zagen de jongen vuurwerk afsteken aan de Disketteweg. De jongen had nog 50 astronauten in zijn bezit en die werden ingenomen. De jongen zal via het bureau HALT een alternatieve straf krijgen. Tot aan de jaarwisseling zal de politie extra toezicht houden op het voortijdig afsteken van vuurwerk.

Verkeerscontroles

WOUDENBERG- Op donderdagavond werd een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Dorpsstraat. Van de 10 fietsers kregen 4 fietsers een bekeuring voor oa. het rijden zonder verlichting.

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag werd er een verkeerscontrole gehouden op de Zielhorsterweg. In totaal kregen 5 automobilisten een bekeuring omdat ze harder reden dan 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 kilometer per uur. 4 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet gebruikten.

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag kregen 3 automobilisten een bekeuring omdat ze over het verdrijvingsvlak reden op de Rijksweg A 28.

Verkeersongeval letsel
AMERSFOORT- Op donderdagmiddag raakte een 67-jarige vrouw gewond na een verkeersongeval. De vrouw fietste omstreeks kwart over negen door een fietstunnel gelegen aan de Dorresteinseweg. Plotseling stak een hond de weg over en de vrouw probeerde de hond te ontwijken. Dit lukte echter niet en ze kwam ten val. De vrouw uit Leusden liep door deze valpartij ernstig hoofdletsel op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Tot op heden is de eigenaar van de hond nog niet bekend en de politie vraagt de eigenaar zich te melden bij de politie van Eemland zuid via het telefoonnummer 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie