Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fregat Pieter Florisz overgedragen aan Griekenland

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

overdracht Pieter Florisz (2)

Fregat Pieter Florisz overgedragen aan Griekenland

14-12-2001

In Den Helder is vandaag (14 december) het standaardfregat Pieter Florisz overgedragen aan de Griekse marine. Dit gebeurde door de ondertekening van het protocol van overdracht door de Bevelhebber der Zeestrijdkrachten, Vice-admiraal C. van Duyvendijk, en zijn Griekse ambtgenoot, Vice-admiraal G. Theodoroulakis. Het fregat bevaart voortaan de wereldzeeën als H.S. Bouboulina.

De Pieter Florisz werd in 1983 door de Koninklijke Schelde Groep in Vlissingen aan de Koninklijke Marine overgedragen. Het is het zevende standaardfregat dat de Griekse marine van Nederland heeft gekocht. In de jaren tachtig heeft Griekenland twee van deze zogenoemde S-fregatten nieuw gekocht bij de Koninklijke Schelde Groep en in de loop der jaren hebben ze de S-fregatten Banckert, Callenburgh, Van Kinsbergen en Kortenaer van de Koninklijke Marine overgenomen.

Bouboulina was een belangrijk persoon uit de Griekse maritieme geschiedenis, afkomstig van het eilandje Spetses. Speciaal voor de overdracht was de burgemeester van het eilandje naar Den Helder afgereisd. Ook vele Nederlandse en Griekse autoriteiten woonden de overdracht bij. Naast de staatssecretaris van Defensie, H.A.L. van Hoof, was ook de Griekse staatssecretaris, de deputy minister of defence, L. Lotidis, alsmede de Chief of Armement Hellenic Navy, rear-admiral E. Padouvas, aanwezig.(foto: Peter Bijpost, CAVDKM) overdracht Pieter Florisz (1)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie