Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BOVAG adviseert weggebruikers voor nieuwe jaar te tanken

Datum nieuwsfeit: 15-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BOVAG

BOVAG adviseert weggebruikers voor het nieuwe jaar te tanken

BOVAG start zaterdag 15 december een landelijke publieksactie om automobilisten en motorrijders er op te attenderen vóór 1 januari de tank vol te gooien. Er komen opvallende oranje posters bij de kassa's van zo'n 1500 bij BOVAG aangesloten tankstations met daarop de tekst: ''Even aan denken, vóór 1 januari tanken''. Weggebruikers doen er verstandig aan dit advies op te volgen omdat t/m 31 december nog kan worden getankt tegen het 'lage' accijnstarief op brandstoffen. Per 1 januari zal de overheid de accijnzen namelijk verhogen met circa f
0,05 per liter Euro loodvrij. De actie is ook bedoeld om te voorkomen dat weggebruikers op 1 januari lang moeten zoeken naar een pompstation dat geopend is. Vanwege de komst van de euro zal dit jaar namelijk 60% (2250) van de 3750 tankstations in Nederland op nieuwjaarsdag gesloten zijn. Dit blijkt uit een enquête onder ruim 800 tankstations, uitgevoerd door Branche Behartiging Tankstations (BBT), een afdeling van BOVAG.

Normaal zijn op 1 januari altijd al veel tankstations gesloten. Nu zijn dat er meer. Men wil liever niet als wisselkantoor dienen voor mensen die hun guldens willen omruilen voor euro's. Op 2 januari speelt dat veel minder omdat dan ook banken, supermarkten en veel andere winkels open zijn. Doordat tankstations met hun shops vrijwel als enige in de detailhandel op 1 januari geopend zijn, verwachten ze een extra toestroom van mensen die ook nieuwsgierig zullen zijn naar de eurobiljetten. Om een vlotte doorstroom, zoals de klanten gewend zijn, te kunnen garanderen, zal dus extra personeel moeten worden ingezet. Deze is juist op een feestdag als 1 januari moeilijk te vinden en brengt veel extra kosten met zich mee. Vele pomphouders zullen deze dag gaan gebruiken om de extra benodigde werkzaamheden te verrichten die de komst van de euro met zich meebrengt. Prijzenborden, prijslijsten en kassa's moeten worden aangepast en ook moeten de voorraad en balans worden opgemaakt.

Uit de enquête onder ruim 800 tankstations bleek verder dat van de middelgrote tankstations (met een afzet tussen de 1 miljoen en 3 miljoen liter brandstof per jaar) op 1 januari aanstaande 67% is gesloten. Afgelopen jaren was dit zo'n 54%. Van de kleine tankstations (minder dan 1 miljoen liter afzet per jaar) is op 1 januari aanstaande 82% gesloten. Dit was de afgelopen jaren gemiddeld 78%.

Met ingang van 1 januari gaat BOVAG ook campagne voeren om de weggebruikers te vragen gepast te betalen, als zij met guldens willen betalen. Liever willen de pomphouders dat er met een pinpas of met euro's wordt afgerekend.

EINDE BERICHT

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie