Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 15-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.30 uur
Straatroof

UTRECHT Op zondagavond 10 december omstreeks half zeven werd op de Laan van Engelswier een 33-jarige man uit Utrecht beroofd van zijn laptop. De man reed over het fietspad en werd door twee mannen op een scooter vastgepakt en op de grond geduwd.
De passagier probeerde de laptoptas van de schouder te rukken. Toen dit niet lukte kreeg het slachtoffer schoppen.en klappen. Doordat een tot nu toe onbekend gebleven getuige zich met de situatie bemoeide verdwenen de twee overvallers. De politie verzoekt getuigen zich alsnog te melden op het telefoonnummer 0900-8844. Het overvallenteam heeft de zaak in onderzoek.

Politieagent tijdens controle meegesleurd

UTRECHT Surveillerende agenten zagen zaterdagochtend om half twee een auto met hoge snelheid over de Lange Viestraat rijden. De snelheid bedroeg op dat moment ruim 100 km/u. Op de Potterstraat stopte de bestuurder en de agenten vroegen de man naar de reden van zijn opmerkelijke rijgedrag. De man, een 20-jarige Nieuwegeiner, werd agressief naar de agenten en wenste geen enkele medewerking te verlenen. Hij gooide de autopapieren op de weg en wilde wegrijden. Eén van de agenten werd een stukje meegesleurd met de auto en raakte gewond aan haar benen en pols. De bestuurder reed rakelings langs het hoofd van de agent die op de weg lag. Een achtervolging had geen resultaat omdat de snelheid van de verdachte man te hoog was. Er wordt een onderzoek ingesteld naar deze wegpiraat.

Dronken achter het stuur

UTRECHT Na een korte achtervolging wist de politie zaterdagochtend om tien over twaalf een 22-jarige man uit Valkenswaard aan te houden. De bestuurder van een bestelauto reageerde niet op een stopteken. De man trachtte zich door over het fietspad van de Amsterdamsestraatweg te rijden aan de controle te ontrekken. Uiteindelijk kon de man op de Carthesiusweg worden klemgereden. Bij een blaastest bleek dat de man een alcoholpromillage had van 1.1. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Op de Oudenoord werd zaterdagochtend om twee uur de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Ook zijn rijgedrag liet nogal te wensen over. Bij controle bleek dat de 43-jarige Utrechter een promillage had van 1.55. Het rijbewijs van de man was al ongeldig verklaard.

Aanrijding letsel

UTRECHT Vrijdagavond om zes uur werden op de
voetgangersoversteekplaats op de Hindesteinlaan een 84-jarige vrouw uit Vleuten en een man uit Woerden aangereden.
Een tot nu toe onbekende vrouw stak met haar fiets de rijbaan over waardoor een bestuurder van een auto moest uitwijken. Deze bestuurster raakte de controle over de auto kwijt en botste tegen de voetgangers aan. De twee voetgangers zijn met onbekend letsel opgenomen in het Oudenrijn ziekenhuis en het Anthonius ziekenhuis. De vrouw met het kind achterop haar fiets, die de rijbaan overstak, is onbekend gebleven.
De politie verzoek getuigen van deze aanrijding zich te melden op het nummer 0800-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie