Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Friesland neemt vuurwerk in beslag

Datum nieuwsfeit: 15-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 15-12-2001
Politieberichten van 14/12 (13.00 uur) t/m 14/12 (13.00 uur)

Friesland: vuurwerk
Door het regionale vuurwerkteam van de politie Friesland zijn afgelopen vrijdag op een aantal plaatsen in het land partijen illegaal vuurwerk in beslaggenomen. Op de snelweg A6 tussen Lemmer en Joure werd een 62 jarige inwoner van Haulerwijk aangehouden. In zijn auto werd een hoeveelheid van ongeveer 100 kg illegaal vuurwerk aangetroffen. Naar aanleiding van deze vondst is door de politie Friesland op 3 plaatsen huiszoeking verricht. In Jubbega in de woning van een 51 jarige man werd een hoeveelheid van ongeveer 125 kg illegaal vuurwerk in beslaggenomen. In Haulerwijk werd in de woning van de 62 jarige automobilist een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Op basis van deze vondsten werd door politie en justitie in Barneveld huiszoeking verricht in een loods. In deze loods werd nog eens 300 kg illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslaggenomen. In totaal werd bij deze actie ongeveer 550 kg illegaal vuurwerk in beslaggenomen. Het gaat hierbij om Chinese vlinders, vuurpijlen en zogenaamde flowerbeds.

Drachten: aanrijding lichtgewonde
Vrijdag omstreeks 13.40 uur reed een 59-jarige inwoonster van Groningen met haar auto over de Fabriciuslaan in de richting van de Burgemeester Wuiteweg. Een 60-jarige inwoner van Drachten fietste over het vrij liggende fietspad van de Burgemeester Wuiteweg. Toen de autobestuurster het fietspad wilde oversteken, zag zij de fietser over het hoofd. De fietser liep een paar schaafwonden op aan zijn hoofd. Na onderzoek door het ambulancepersoneel werd de man thuisgebracht.

Drachten: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 13.50 uur vond op de rotonde Berglaan De Drift een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een fietsster. De toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk. De vrachtwagen werd bestuurd door een 55-jarige inwoner van De Wilgen, terwijl de fietsster een 72-jarige inwoonster van Drachten was. De vrouw werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten, alwaar bleek dat de verwondingen meevielen. De politie vraagt eventuele getuigen van deze aanrijding om zich te melden.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 12.55 uur wilde een 38-jarige inwoner van Winschoten in een sportzaak aan de Nieuwestad het gekochte (2 paar schoenen en sokken) afrekenen middels de pin. Wanneer de pinpas door het apparaat wordt gehaald, geeft het systeem aan dat de betaling niet akkoord is. De pas moest worden ingenomen. (bleek gestolen) De verdachte trachtte dit te voorkomen. Hij wilde daarop de goederen pakken. Ook dit werd door het personeel verhinderd. Daarop is hij de winkel uitgerend. De verdachte werd op de Burmaniastraat door het personeel van de sportzaak aangehouden. Een medewerkster van de winkel, een 60-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Oosterwolde: inbraak auto
Donderdag tussen 17.45 en 21.15 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het parkeerterrein aan de Brugkampweg. De ruit van het rechter voorportier werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 32-jarige inwoonster van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Terschelling: winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 12.45 uur werd bij een supermarkt in Midsland een winkeldiefstal gepleegd. Een 51-jarige inwoner van Terschelling West nam uit de winkel 3 tandenborstels, 4 pakjes smeerkaas weg. De verdachte werd door het personeel betrapt. Een medewerker van de winkel, een 35-jarige inwoner van Midsland, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een boete van f 515.- , die direct door hem werd betaald.

Oudehaske: man van fiets geduwd
Donderdag tussen 14.00 en 14.15 uur fietste een echtpaar uit Joure over het fietspad langs de Jousterweg in Oudehaske. Op een gegeven moment kwamen uit tegenovergestelde richting drie jongens aanfietsen. Het echtpaar ging daarop achter elkaar rijden. De man, 78 jaar, reed achter zijn vrouw. Toen men elkaar passeerde, kreeg de man van één van de jongens een duw, waardoor hij ten val kwam. Door een voorbijganger, een inwoner van Oudehaske (leeftijd niet bekend) werd de man weer op de been geholpen en deze heeft de man, daar hij veel pijn had, naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. Aldaar bleek dat de man zijn schouder op twee plaatsen had gebroken. Van de jongens is geen signalement bekend. Eén van hen droeg een donkerblauwe jas. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Leeuwarden: inbraak horecagelegenheid
Vrijdag tussen 01.30 en 08.30 uur werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Tweebaksmarkt. Een toegangsdeur werd opengebroken. Uit het pand werd de kluis met inhoud (geldbedrag) weggenomen. De kluis was verankerd in de muur. Een medeweker van de horecagelegenheid, een 29-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Workum: winkeldiefstal
Vrijdag omstreeks 15.45 uur werd op de Noard een 61-jarige inwoner van Workum aangehouden. De verdachte had bij de aldaar gevestigde supermarkt 3 pakjes shag met vloei weggenomen. De man had zonder te betalen de winkel verlaten en hij werd hierop door het personeel aangehouden. Een medeweker van de winkel, een 39-jarige inwoner van Bolsward, heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Burgwerd: aanrijding met drank
Vrijdag omstreeks 18.25 uur vond op de Hemet een aanrijding plaats tussen een personenauto en een tractor. De personenauto kwam uit de richting Witmarsum en werd bestuurd door een 45-jarige inwoner van Wommels. Uit tegenovergestelde richting naderde een tractor, die werd bestuurd door een 20-jarige inwoner van Dongjum. Op de plaats van de aanrijding is de weg niet al te breed. De bestuurder van de personenauto reed iets te veel links en kwam daarop in botsing met de tractor. De bestuurder van de personenauto bleek bovendien te hebben gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het bureau blies de verdachte 1040 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 13 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De auto liep aanzienlijke schade op en moest worden weggesleept.

Heerenveen: greep in kassa
Vrijdag omstreeks 17.30 uur werd door een tot op heden onbekende man bij een boekhandel aan de Dracht een greep in de kassa gedaan. Vermoedelijk was de verdachte met een maat de winkel binnengekomen. In een onbewaakt ogenblik heeft hij een greep in de kassa gedaan. Uit de kassa werd papiergeld weggenomen. Direct daarop hebben de verdachten de winkel verlaten. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. Van de verdachten is nagenoeg geen signalement bekend. De buit bedroeg ruim duizend gulden. Een medewerker van de winkel, een 48-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Friesland: ijzel hindert verkeer
Zaterdag omstreeks 06.00 uur begon het in de provincie te ijzelen en dit had tot gevolg dat er bij de meldkamer veel telefoontjes binnenkwamen van aanrijdingen en slippartijen. Tussen 06.30 en 09.30 uur werden ongeveer 35 aanrijdingen gemeld. Met name op de Rijksweg 32 (Wolvega Heerenveen Leeuwarden) en de Waldwei gebeurden nogal wat aanrijdingen. Opvallend was dat geen meldingen van aanrijdingen kwamen uit de Zuidwesthoek. Bij de aanrijdingen vielen geen gewonden. Door rijk, provincie en gemeente werd gestrooid.

Leeuwarden: fietsendief aangehouden
Vrijdag omstreeks 21.35 uur werd op het Ruiterskwartier een 32-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden. De man had kort daarvoor in de Reigerstraat een fiets gestolen en reed hierop weg. Bij zijn aanhouding bleek de verdachte in het bezit te zijn 11,3 gram heroïne. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De heroïne werd in beslag genomen. De verdachte werd ingesloten.

Sneek: onder invloed
Vrijdag omstreeks 22.45 uur werd op de Bolswarderweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 59-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 530 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Vrijdag omstreeks 23.20 uur werd op het Normandiaplein een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 250 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Vrijdag omstreeks 23.10 uur werd op de Bolswerderweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 43-jarige inwoner van het Italiaanse Decimoputzu, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 620 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 7 uren. Tevens werd het Italiaanse rijbewijs van de man ingevorderd.

Zaterdag omstreeks 02.35 uur werd op de Kerkhoflaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 44 jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 295 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Zaterdag omstreeks 03.45 uur werd op de Bourbonstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Zwolle, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 380 ug/l. Tevens bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had, die liep tot 25 november 2003. Voor al deze overtredingen kreeg de bestuurder een bekeuring.

Zaterdag omstreeks 04.15 uur werd op de Jan van Nassaustraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 345 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en tevens een rijverbod voor 2 uren opgelegd.

Heerenveen: aanrijding met drank
Vrijdag omstreeks 23.25 uur vond op het Breedpad een kop staart aanrijding plaats. Een personenauto, bestuurd door een 31-jarige inwoner van Sneek, reed tegen een voor hem rijdende auto, die bestuurd werd door een 19-jarige inwoner van Wolvega. De materiele schade bleef beperkt. Na de aanrijding wilde de inwoner van Sneek zijn gegeven niet bekend maken. Toen de patrouille ter plaatse kwam, was de man reeds in een taxi vertrokken. De man werd in een woning aan het Rak te Heerenveen aangehouden. Het bleek dat hij had gedronken. Aan het bureau weigerde de man zijn medewerking aan een blaastest. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Leeuwarden: woning inbraak
Zaterdag omstreeks 01.35 uur kwam er een melding binnen dat er mogelijk zou worden ingebroken in een woning aan het Keetwaltje. Ter plaatse bleek dat men had getracht de achterdeur open te breken. Toen de politie ter plaatse kwam, reed met personenauto met daarin drie mannen weg bij het pand. De auto werd op de W. de Geeststraat aan de kant gezet en de drie inzittenden werden aangehouden. De verdachten, 28, 16 en 16 jaar, allen uit Leeuwarden, werden overgebracht naar het bureau. De bewoonster van het pand wenste geen aangifte te doen, waarop de beide jongste verdachten, na verhoor, weer in vrijheid werden gesteld. Uit de desbetreffende woning werd vermoedelijk niets weggenomen Bij de oudste verdachte werd 3,5 gram cocaïne aangetroffen. Deze verdachte werd ingesloten en de cocaïne werd in beslag genomen.

Stroobos: onder invloed
Zaterdag omstreeks 01.50 uur werd op de Zwerus Kooistraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Gerkesklooster, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 790 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 9 uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Drachten: onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.15 uur werd op het Kaatsveld een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 410 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en tevens een rijverbod voor 3 uren.

Drachten: lastige man
Zaterdag omstreeks 03.15 uur werd op de Zuidkade een 23-jarige inwoner van Drachten aangehouden ter zake het niet voldoen aan een bevel of vordering. De jongeman gedroeg zich vervelend op ten opzichte van het uitgangspubliek. De aldaar patrouillerende agenten verzochten hem toen om door te lopen. In eerste instantie gaf hij hier gehoor aan. Toen hij even later toch weer bleef staan, werd nogmaals verzocht om door te lopen. De man weigerde dit, waarop hij werd aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Schartsrebrug: aanrijding met drank
Zaterdag omstreeks 03.00 uur vond op de Hollandiastraat een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto kwam vermoedelijk door een te hoge snelheid in de berm terecht en botste tegen een aldaar staand hekwerk. Hij bleef ongedeerd. De auto moest worden weggesleept. De bestuurder, een 20-jarige inwoner van Langweer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de jongeman 510 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Jutrijp: onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.30 uur werd op de Riperwei een bestuurder van een bromfiets gecontroleerd. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 665 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 7 uren.

Heerenveen: onder invloed
Zaterdag omstreeks 05.25 uur werd op de Fok een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de jongeman 510 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en tevens een rijverbod voor 5 uren opgelegd.

IJlst: inbraak winkel
Afgelopen nacht werd ingebroken in een bloemenzaak aan de Stadslaan. Een ruit van de winkel werd vernield. Het kleingeld, een paar honderd gulden, uit de op de toonbank staande kassa werd weggenomen. De eigenaar, een 59-jarige inwoner van IJlst, heeft aangifte gedaan.

Terwispel: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 08.10 uur vond op de Rijksweg A7 onder Terwispel een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto was bezig met inhalen. Door het gladde wegdek (ijzel) kwam zij in een slip terecht en sloeg vervolgens een aantal keren over de kop. De bestuurster, een 57-jarige inwoonster van Den Helder, werd door de brandweer uit de auto gehaald en gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Haar man, 52 jaar, die naast haar in de auto zat, bleef ongedeerd. De auto werd totaal vernield.

Heerenveen: inbraak bedrijf
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een meubelbedrijf aan de Heremaweg. Via een gat in het dak kwam men de zaak binnen. Uit het bedrijf werden een aantal Perzische tapijten weggenomen. De waarde van het ontvreemde en hoeveel er precies zijn weggenomen, is niet bekend. Een medeweker van het bedrijf, een 54-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan,

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie