Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitslag stadspeiling Utrecht over beeld stadsplein

Datum nieuwsfeit: 15-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Uitslag stadspeiling: Thinker on Rock Bewoners Utrecht hebben hun beeld voor de Neude gekozen.

Op zaterdag 15 december 2001 om 13.00 uur maakt wethouder cultuur T. Gispen bekend welk beeld tijdens de stadspeiling 'Utrecht kiest zijn beeld, welke wilt u?' de meeste stemmen heeft gekregen. Dat is Thinker on Rock (in de volksmond De Haas) van de Britse kunstenaar Barry Flanagan. Dit beeld wordt in de zomer van 2002 geplaatst op de Neude.

Alle inwoners van Utrecht konden van 15 tot en met 30 november kiezen uit drie beelden. Naast Thinker on Rock waren dat Judith van de Duitse kunstenaar Markus Lüpertz en Untitled van de Amerikaanse kunstenaar Joel Shapiro.

Met de peiling wilde de gemeente de inwoners van Utrecht betrekken bij het vinden van een geschikt kunstwerk voor dit prominente stadsplein. Dat doel is bereikt. Er kwamen ruim 4300 geldige stemmen binnen via internet, een bon in het Stadsblad en via een stemkaart.

Thinker on rock kreeg 83% van de stemmen, Untitled 12 % en Judith 5%.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie