Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mega Evenement Black American Gospel in Americahal Apeldoorn

Datum nieuwsfeit: 15-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MULTI MIX MUSIC

Mega Evenement Black American Gospel

Nieuw Mega-evenement Black American Gospel

De eerste editie van The Black American Gospel Event staat voor de deur. Dit inspirerende zangspektakel wordt op zaterdag 15 december 2001 georganiseerd in de Americahal in Apeldoorn. Met 1.500 tot 2.000 zangers en zangeressen uit heel Nederland is dit de grootste zanggroep in zijn soort die ooit heeft opgetreden.

Wat is The Black American Gospel Event?

Het is een zangevenement met een 'scratch' karakter. Edith Kastelijn, de leading gospel lady van Nederland, zal in één dag op de aanstekelijke wijze zo'n tien swingende black gospelsongs instuderen met de deelnemers. Die worden begeleid door een live-band. Na de repetities wordt een uitbundig avondconcert gegeven voor publiek. Van dat concert wordt een live-CD opgenomen, waarvan alle deelnemers een eigen exemplaar thuisgestuurd krijgen.

Wie kan meedoen?

Iedereen die deze aanstekelijke vocale happening wil meebeleven is welkom, ongeacht levensbeschouwing of kerkelijke achtergrond. Scholing of ervaring is niet vereist. Wat telt is elan en enthousiasme. Er wordt geen notenschrift gebruikt. Inschrijven of informatie aanvragen kan via internet (www.zing.nl) of het informatienummer: 0172 - 58 68 40. Via dit telefoonnummer zijn ook publiekskaarten verkrijgbaar. Deelname vanaf 16 jaar. Kosten f 120 per persoon.

Wat is Black American Gospel Music?

De muziek is ontstaan in Amerika in de tijd van de slavernij. Op de katoenvelden tijdens de zware arbeid was het voor de zwarte slaven (black Americans) niet toegestaan met elkaar te praten. Zingen mocht echter wel en zo ontstonden deze songs van hoop en bemoediging. Het Black American Gospel repertoire is zeer breed. Allerlei muziekstijlen zijn vertegenwoordigd, waaronder a capella songs, maar ook rock, soul, funk en blues. Een bekend voorbeeld is 'Oh Happy Day'.

Voorproefje?

Degene die alvast wil kennismaken met Black American Gospel, kan dat doen tijdens Super Voices 2001 op 29 september 2001, ook in de Americahal in Apeldoorn. Tijdens het avondconcert van deze grootste vocale popgroep ter wereld geeft Edith Kastelijn met zo'n 3.000 zangers en zangeressen alvast een voorproefje.


Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie