Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Planet Rock vindt toch doorgang met nieuwe acts

Datum nieuwsfeit: 15-12-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

Na uitstel nieuwe acts op het grootste Hip Hop evenement van Nederland

Het Hip Hop evenement Planet Rock, dat vanwege de onzekere situatie door de aanslagen in de VS was uitgesteld, gaat plaatsvinden op zaterdag 15 december in het Beursgebouw Eindhoven.

De organisatie had de intentie om het oorspronkelijke programma van 29 september zoveel mogelijk te handhaven. Dit bleek niet mogelijk dus worden nu een aantal nieuwe namen bekend gemaakt. Het gaat om de Cali Agents (Rasco and Planet Asia) en Mr Lif.

De Cali Agents hebben wereldwijd het respect afgedwongen van de underground en commerciële Hip Hop recensenten. Het debuutalbum van Rasco Time Waits for No Man is in 1997 door The Source Magazine uitgeroepen als een van de beste onafhankelijke albums van het jaar. Het nummer Take it Back Home die Rasco and Planet Asia samen opnamen, was in 1998 een van meest succesvolle underground singles.

Mr Lif maakte in 1995 deel uit van Brick Records Rebel Alliance Crew. Zijn sterke live optredens maakte hem een van de meest populaire MC s die uit deze crew voort is gekomen. Als lid van El-P's nieuwe crew heeft hij zijn excellente Enters the Colossus album uitgebracht. Tournees door Australie, Japan en Engeland volgde en hij sloot samenwerkingsverbanden met Del the Funky Homosapien, DJ Vadim en Deltron 3030.

Welke namen uit de oorspronkelijke line up blijven gehandhaafd wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Wel is al zeker dat de nieuwe en veelbelovende Amerikaanse act J-Zone & Huggy en de bekendste vertegenwoordiger van de Neder-Hop Extince, aanwezig zullen zijn. De elementen Breakdancing, MC-ing (rapping), DJ-ing (mixing & scratching) en Graffiti Art zullen volwaardig worden vertegenwoordigd door vele (inter-)nationale acts..

Er worden op deze derde editie van Planet Rock zo n 4.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. Hiermee blijft Planet Rock het grootste HipHop evenement in de geschiedenis van Nederland.

Kaarten zijn o.a. verkrijgbaar via de Ticketservice en www.planetrock.nl.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie