Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europa-Park bouwt super-achtbaan

Datum nieuwsfeit: 15-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 15 DECEMBER 2001

Duitsland

Persinformatie
Duits Verkeersbureau

December 2001

Europa-Park bouwt super-achtbaan

Het grootste recreatiepark van Duitsland, Europa-Park in Rust bij Offenburg, zal bij het begin van het nieuwe zomerseizoen op 23 maart a.s. de hoogste en grootste stalen achtbaan van Europa in gebruik nemen. Op deze megabaan zullen de bezoekers straks worden blootgesteld aan krachten die dichtbij de 4 G liggen - meer dan een astronaut moet verwerken als de raket zijn capsule omhoog stuwt.

Het Europa-Park heeft in het nu ten einde lopende jaar een nieuw bezoekersrecord gevestigd: 3.1 miljoen. Het park kon het afgelopen zomerseizoen ook de 50 miljoenste bezoeker uit zijn geschiedenis begroeten. Steeds meer bezoekers blijken aan één dag niet meer genoeg te hebben en blijven slapen in een van de twee hotels die het park rijk is. De bezettingsgraad van de hotels was het afgelopen jaar ruim 98 procent. Voor het nieuwe seizoen heeft het park een samenwerkingsverband gesloten met automobielfabrikant Mercedes-Benz, die in een speciale hal aandacht zal vragen voor de wereld van de Formule 1 race-auto's, waarin zoals bekend Mercedes een belangrijke rol speelt.

Het Europa-Park is deze winter voor het eerst ook enige tijd toegankelijk. Met uitzondering van 24 en 25 december is het park nog tot 6 januari a.s. open onder het motto `Winterzauber.'

Meer info:
Europa-Park, Rust, tel. 00 49.7822 77 61 09, fax 00 49.7822 77 62 78, internet: www.europapark.de

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie