Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel ongevallen door gladheid in Drenthe

Datum nieuwsfeit: 15-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Veel ongevallen door gladheid
13:55 zaterdag 15 december 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

De ijzelvorming van zaterdagmorgen zorgde op de Drentse wegen voor veel ongelukken. Tussen ongeveer 06.00 uur en 11.00 uur handelde de politie meer dan 50 ongevallen af. Hierbij raakten drie personen gewond. Ook vervoerde de ambulancediensten nog een tiental personen naar ziekenhuizen die bij val- en glijpartijen gewond waren geraakt.

Ondanks de waarschuwing in de weersvooruitzichten werden toch veel automobilisten kennelijk verrast door de gladheid. De ergste gladheid deed zich voor ten noorden van Assen. Daar gebeurden ook de meeste ongelukken. Vooral op de A-28 gleden veel automobilisten van de weg. Echter ook in de rest van Drenthe was het op sommige plaatsen spiegelglad. Op de doorgaande wegen werd volop gestrooid, op sommige plaatsen al vanaf middernacht. Na ongeveer 11.00 uur was de situatie weer normaal en waren de meeste wegen weer goed begaanbaar.

Gewonden:
Tegen 06.00 uur botste op de Groningerstraat in Roden een taxi door de gladheid tegen een boom. De 35 jr. bestuurster uit Marum raakte daarbij gewond. Ze kwam bekneld te zitten in de auto en werd door de brandweer bevrijd. Met diverse botbreuken is ze overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Tegen 08.30 gleed op de A-32 bij Meppel een automobilist van de weg. De auto kwam in een sloot terecht en verdween onder water. De bestuurder, een 58 jr man uit Mijnsheerenland, klom zelf uit de auto en werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis in Meppel.

Een Portugese vrachtwagenchauffeur raakte op een afrit van de A-28 bij Assen lichtgewond omdat hij na een ongeval uitgleed op de gladde weg. Met een pijnlijk achterwerk werd hij voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Door de gladheid was hij met zijn truck met oplegger in tegen een andere vrachtauto gegleden.

Andere bijzonderheden:
Op de Balkenweg in Assen gleed een (touringcar) bus (gegevens bestuurder niet bekend) van de weg en ramde een paal van en verkeersinstallatie. Niemand raakte gewond maar de schade was groot. Voor zover bekend zaten er geen passagiers in de bus

Op de afrit Assen-zuid gleed tegen 07.10 uur een truck met oplegger van de weg en kwam in de sloot tot stilstand. De truck werd bestuurd door een 27 jr. man uit Nieuwe Pekela. Omdat de vrachtauto vaten met gevaarlijke stoffen (Dichloormethaan) vervoerde kwam een deskundige van de provincie ter plaatse. De sloot werd uit voorzorg aan twee kanten afgedamd. De vaten bleken niet beschadigd en er was geen gevaarlijke vloeistof gelekt. Wel was de brandstoftank van de truck lekgeslagen en was er dieselolie in de sloot gelopen. De sloot is leeggezogen. De berging van de combinatie en het opruimen van de rommel duurde tot na de middag.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie