Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste WNF-Ranger Photo Award uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 15-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WERELD NATUUR FONDS

Eerste WNF-Ranger Photo Award uitgereikt

Vandaag heeft Rozemarijn Koers, elf jaar oud en woonachtig in Oisterwijk, in het Museon in Den Haag de eerste WNF-Ranger Photo Award in ontvangst mogen nemen voor haar foto van meeuwen op een golfbreker aan de kust van Breskens. De WNF-Ranger Photo Award is door het Wereld Natuur Fonds samen met het Museon georganiseerd voor kinderen tot 15 jaar. Van de ruim 1.000 ingezonden natuurfoto's waren 40 foto's genomineerd voor de hoofdprijs: de WNF-Ranger Photo Award (een bronzen beeldje) en een foto-uitrusting. De 40 genomineerde foto's zijn van 16 december 2001 tot en met 27 januari 2002 te bezichtigen in het Museon. Rozemarijn Koers kreeg vandaag na de prijsuitreiking ook de eer de tentoonstelling te openen.

Alle kinderen die genomineerd waren voor de hoofdprijs waren met hun familie aanwezig bij de feestelijke prijsuitreiking en de opening van de expositie. De jury, bestaande uit natuurfotograaf Willem Kolvoort en TV-presentatrice Anniko van Santen (o.a. AVRO's Alle Dieren Tellen Mee), prees de kwaliteit van de inzendingen. 'Veel van de ingezonden foto's zijn van een bijzonder hoog niveau', aldus Willem Kolvoort. Willem Kolvoort viel het afgelopen jaar zelf in de prijzen bij de internationale natuurfotografiewedstrijd 'Wildlife Photographer of the Year'. De winnende foto van Willem Kolvoort is toen door de jury als enige Nederlandse inzending uit de ruim 19.000 ingezonden foto's geselecteerd.

De foto van Rozemarijn Koers sprong er volgens de jury uit vanwege 'een hele sterke compositie: haaks op de lijnen van de golven in de ruige zee, staat de golfbreker met de meeuwen met de neus in de wind, vertrouwend op hun evenwicht.'

Naast hoofdprijswinnares Rozemarijn Koers vielen ook Joost Daniëls (12 jaar) uit St. Michielsgestel, Daniëlle Lommen (14 jaar) uit Roermond en Anne Hermans (9 jaar) uit Oss in de prijzen. Joost won met zijn foto van een zebra in het Krugerpark in Zuid-Afrika de eerste prijs, Daniëlle won met een actiefoto van zwemmende dolfijnen de tweede prijs en Anne kreeg voor haar foto van een zwaan met jongen in een vijver in Oss de derde prijs.


---

Op aanvraag beschikbaar:

Beeldmateriaal van:

De 4 winnende foto's
De prijsuitreiking en de opening van de expositie

Meer informatie:

Esther Naber, persvoorlichter Wereld Natuur Fonds

telefoon: 030-6937832, mobiel: 06-29535947, email: (enaber@wwf.nl)

Rob de Winter, afdeling Marketing Museon

telefoon: 070-3381421, email: (rdwinter@museon.nl)

15 dec 01 16:27

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie