Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandstichting bij autobedrijf in Melick

Datum nieuwsfeit: 16-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 16-12-2001
Mediabericht 16 december (13.00 uur)

Blerick Auto uit de bocht

BLERICK Een 41-jarige inwoner van Blerick is in de nacht van zaterdag op zondag na een achtervolging door de politie op de PC Hooftstraat met zijn auto uit de bocht gevlogen en tegen een boom tot stilstand gekomen. Zijn in zijn auto zittende vrouw (leeftijd onbekend) raakte hierbij gewond. Zij moest met hersenletsel en een gecompliceerde enkelbreuk naar het ziekenhuis worden vervoerd. De verdachte kreeg omstreeks 02.40 uur op de Moeskampstraat een stopteken van de agenten, waaraan hij voldeed. Op het moment dat de agenten naar zijn auto toeliepen, gaf de man vol gas en scheurde weg. De patrouille achtervolgde hem waarbij de man meer dan 100 km/u. door Blerick reed. Op de Alberdinck Thijmstraat verloor hij de macht over het stuur door een verkeersdrempel en reed met hoge snelheid het trottoir op, ramde een verkeersbord en via een groenstrook belandde hij tegen een boom. Hierna stapte de verdachte uit de auto en rende weg, maar kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden. Van de verdachte is een bloedproef afgenomen en hij is voor zijn verwondingen een nacht ter observatie opgenomen. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

Melick Brandstichting bij autobedrijf

MELICK In de nacht van zaterdag op zondag zijn door brand twee campers en een personenauto vernield, terwijl twaalf geparkeerde autos werden vernield door deze met afbijtmiddel te bestrijken. De totale schade is niet bekend. Twee getuigen die omstreeks 03.00 uur de brand in de eerste camper ontdekten, waarschuwden de politie en brandweer. De politie doet onderzoek naar de brand, die mogelijk is aangestoken, en de vernieling van de autos op het terrein. Mede in verband hiermee is een buurtonderzoek gehouden en doet de politie de oproep aan eventuele getuigen van de vernieling en brandstichting zich te melden op nummer 0900 88 44.

Weert Mishandeling

WEERT Een 23-jarige inwoner van Weert heeft afgelopen nacht aangifte gedaan van mishandeling. Hij werd omstreeks 01.30 uur op de Molenveldstraat door twee jongens in elkaar geslagen en getrapt. Het slachtoffer was in zijn eentje wezen stappen en wordt vanaf de Nieuwe Markt via de Oelemarkt en de Limcostraat achterna gelopen door twee jongens. Beiden zijn blank en ongeveer 19 jaar. Een van hen droeg een blauwe fleecemuts en een PLO-sjaal voor zijn mond. De ander droeg een witte baseballcap. Op de Limcostraat krijgt hij een vuistslag in het gezicht. Als hij bij een woning de oprit opvlucht, om aan de achterzijde hulp te vragen, wordt hij achtervolgt en bij de achterdeur alsnog in elkaar geslagen en getrapt. Plotseling verdwijnen beiden, zonder iets te hebben gezegd. De politie doet een oproep aan mensen die de geweldplegers menen te kennen en eventuele getuigen van de mishandeling zich te melden op nummer 0900 88 44.

Venlo Vandalen aangehouden

VENLO De politie heeft afgelopen nacht drie mannen aangehouden die op de Hulsterweg een regelkast van een verkeersinstallatie vernielden. Een bij de groep horende vrouw stond op de kruising van de Hulsterweg met de Tegelseweg te wachten. Na een melding dat bij het ziekenhuis personen verdacht tussen geparkeerde autos zouden lopen ging een patrouille poolshoogte nemen. Toen er op de parkeerplaats niemand werd aangetroffen gingen de agenten te voet een kijkje nemen en hoorden de vernielingen uit de richting van de Hulsterweg komen. Daar troffen zij de opengebroken schakelkast, waaruit inmiddels een printplaat was gesloopt. De drie mannen in de leeftijd van 27, 28 en 29 jaar uit Maasbree (2) en Helden zijn aangehouden en ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie