Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politie Rivierenland

Datum nieuwsfeit: 16-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 15 en 16 december 2001

---

Elst - Benzinedieven aangehouden
Naar aanleiding van een melding werden in de nacht van 14 op 15 december op de parkeerplaats bij het station in Elst een man en een vrouw van resp. 29 en 25 jaar oud uit Arnhem aangetroffen die juist bezig waren met behulp van een pompinstallatie benzine over te hevelen vanuit de benzinetank van een geparkeerde personenauto naar hun auto. Beide personen zijn door de politie aangehouden als verdacht van diefstal van benzine.

Driel - Auto van de dijk door de gladheid
Op 15 december omstreeks 17.30 reed een 37 jarige inwoner van Driel met zijn auto de Randwijkse Rijndijk te Randwijk naar beneden. Door gladheid op de dijk raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en belande onderaan de dijk. De bestuurder raakte niet gewond. Het voertuig raakte beschadigd en werd door het sleepbedrijf weer op de dijk geholpen.

Bemmel - Dronken automobilist
Naar aanleiding van een melding over een dronken automobilist op zaterdagavond te 21.30 uur trof de politie op de Van Elkweg te Bemmel een terreinvoertuig met een paardentrailer aan die hevig slingerend en met hoge snelheid richting A-15 reed. De bestuurder negeerde diverse stoptekens van de politie en trachtte aan de politie te ontkomen. Bij de daaropvolgende achtervolging via de A-15 en A325 en Kronenburg gelukte het de politie met behulp van assisterende eenheden om de man in Arnhem tot stoppen te dwingen en aan te houden. Bij ademanalyse bleek dat de 40-jarige bestuurder uit Angerlo ruim boven de limiet te blazen en betoonde spijt voor het gebeuren. De man kan een proces verbaal tegemoet zien. Het voertuig werd door de politie in beslaggenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Duiven - vechtpartij
Op de Kastanjelaan te Duiven vonden zaterdagnacht rond 00.30 uur rondom het cultureel centrum verschillende ongeregeldheden op straat plaats, waarbij de politie doortastend moest optreden. Aanleiding tot de ongeregeldheden vormden vechtpartijen tussen groepen jongeren op straat. Zo werd een 18 jarige inwoner uit Duiven op het gezicht geslagen door een 22-jarige man uit Arnhem. De escalatie ter plaatse dwong de politie ertoe om geweld toe te passen. Nadat de politie de raddraaiers enkele malen vruchteloos had gevorderd om weg te gaan werden de raddraaiers met geweld verwijderd. Daarbij werd gebruik gemaakt van wapenstok en diensthond. Voor zover de politie bekend raakten daarbij een man gewond door een beet van de diensthond in zijn bovenbeen en raakte een man licht gewond door een klap met de wapenstok. Tijdens de actie werd twee raddraaiers door de politie aangehouden voor het niet voldoen aan de vordering en belediging. Eerder die avond werd in het centrum een 16 jarig meisje onzedelijk betast door twee jongens. De daders twee jongens van respectievelijk 14 en 15 jaar konden na aanwijzing van de beveiliging door de politie worden aangehouden. Beide verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

Lobith - enkele aanrijdingen
Op zaterdagavond te 20..00 uur en op zondagochtend 05.00 uur vonden op de Herwensedijk te Lobith enkele materiele aanrijdingen plaats. In beide gevallen betroffen het bestuurders die in de bocht de macht over het stuur kwijt raakten. In het ene geval betrof het een 25-jarige bestuurder uit Arnhem die met zijn auto in een bocht de trottoirrand meepakte en een reflectiepaal ramde. In het andere geval een 19 jarige bestuurder uit Brummen die via een plantsoen een verkeersbord raakte. In beide gevallen raakten de auto's aanzienlijk beschadigd.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie