Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goedkeuring EC voor opsplitsing Concert telecom-JV

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

IP/01/1844

Brussel, 17 december 2001

Goedkeuring Commissie voor opsplitsing Concert telecom-JV tussen British Telecommunications en AT&T

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring verleend aan de operatie waarbij British Telecommunications plc (BT) en AT&T Corp de activa terugkopen die zij hadden ingebracht in Concert, een mondiale telecom-joint-venture die beide partijen in 2000 hadden opgericht. De operatie doet in Europa geen mededingingsbezwaren rijzen.

Het Nederlandse Concert BV werd in januari 2000 opgericht door BT en AT&T om wereldwijde telecomdiensten aan te bieden aan klanten uit het internationale bedrijfsleven.

De twee moedermaatschappijen hebben de Commissie op 14 november meegedeeld dat zij de joint-venture willen stopzetten en de activa die zij hadden ingebracht, opnieuw willen verdelen. In afzonderlijke aanmeldingen hebben zij om toestemming voor deze operatie verzocht.

Het feit dat BT haar activa terugkrijgt, doet geen mededingingsbezwaren rijzen, omdat BT in wezen haar huidige status-quo-positie behoudt. De markten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland waar BT actief is, maar ook de markten waarop Concert actief is en was, lijken voldoende concurrerend te zijn wat betreft het aantal marktspelers, de keuzemogelijkheden voor klanten/eindgebruikers, het prijspeil, en de mogelijkheden om van leverancier te veranderen. De geplande verwerving van activa zal geen bijzondere impact hebben op de algemene concurrentiesituatie van de Britse en Ierse markten, noch op de activiteiten van de klanten van Concert.

Daarnaast heeft de Commissie toestemming verleend voor de operatie waarbij AT&T haar eigen activa verwerft; deze operatie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde onderzoekprocedure.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie