Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GTI realiseert grootste desolventisor ooit

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: GTI NV
Zoek soortgelijke berichten
GTI NV

GTI realiseert grootste desolventisor ooit

Bunnik, 17 december 2001

Recent leverde GTI in opdracht van het Belgische engineeringsbedrijf Extraction De Smet een desolventisor van een bijzonder formaat. Met een hoogte van 18 meter en een doorsnede van 6 meter is dit de grootste desolventisor ooit in Europa gebouwd. Inmiddels is de installatie per schip op weg naar Dubai waar hij gebruikt zal worden door een producent van plantaardige olie.

De desolventisor wordt ingezet na het winnen van olie uit zaden, waarbij het gebruikte oplosmiddel moet worden gescheiden van het zaadpulp. Met roterende schrapers op verschillende niveaus wordt zaadpulp over bodems getransporteerd die met stoom zijn verhit. Het oplosmiddel dampt daarbij gecontroleerd uit.

De met stoom verhitte bodems zijn onder de Duitse TÜV-keuring gefabriceerd. De installatie is bovendien voorzien van een zogenaamde cellenradsluis, die het mogelijk maakt om het zaadpulp af te voeren.

GTI heeft ruim tien jaar ervaring met het bouwen van dit soort installaties voor producenten van plantaardige olie in diverse landen. De afgelopen jaren is duidelijk een trend waarneembaar; de gevraagde desolventisors worden steeds groter. Het gebruik van grotere desolventisors kan voor een afnemer belangrijke efficiencyvoordelen opleveren. De stand van de techniek en de huidige transportmogelijkheden maken het nu mogelijk om desolventisors van een dergelijke omvang te leveren.

Begin september is het op 11 april 2001 aangekondigde bod van Tractebel op alle aandelen van GTI afgerond. Door samenvoeging van de activiteiten van GTI nv met Fabricom Groep is in de Benelux een zeer sterke speler op het gebied van technische dienstverlening ontstaan, met een voorziene omzet van EUR 2,3 miljard voor 2001 en met 20.000 medewerkers in dienst.

Voor fotomateriaal en nadere informatie kunt u contact opnemen met: GTI nv
Gea Peek, Manager Communicatie
Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 75; fax: 030 656 94 15
e-mail: info@gti-group.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie