Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Umicore breidt haar activiteiten uit in de VS

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 18/12/2001

Umicore breidt haar activiteit op het vlak van specifieke metaalhoudende chemicaliën uit in de VS

Umicore breidt haar activiteit op het vlak van specifieke metaalhoudende chemicaliën uit in de VS

Umicore heeft vanaf 17 december 2001 een aantal industriële activa van The Hall Chemical Company in de staat Alabama (VS) overgenomen. Umicore zal in deze vestigingen activiteiten opstarten die toegespitst zijn op de omzetting van nikkel, kobalt en mangaan tot speciale chemicaliën voor een brede waaier van toepassingen. De vestiging in Arab (Alabama) in het zuidoosten van de VS zal voortaan Umicore Specialty Chemicals-Arab gaan heten.

De vestiging biedt Umicore een ideaal steunpunt om haar metaalhoudende speciale producten, in oplossing of kristalvorm, te leveren aan de belangrijke Noord-Amerikaanse chemische, katalysator-, plateer- en elektronica-industrie. Tegelijk zal het wereldwijde marketingnetwerk van de Umicore Groep deze producten commercialiseren en verkopen op de exportmarkt. Verder zal de vestiging zich ook specialiseren in de recyclage van versleten kobalthoudende katalysators uit de chemische industrie.

Chemicaliën op basis van kobalt, mangaan en nikkel spelen een belangrijke rol als katalysator in de petrochemische en chemische industrie. Ze dienen voorts als additieven in de batterijsector, als roestremmer in de coatingindustrie en als chemisch plateermiddel in de elektronica. Het gaat om materialen die alle facetten van ons dagelijks leven raken, aangezien de producten uiteindelijk worden gebruikt in polyesterharsen, plastics, farmaceutica, verpakkingen, auto's, textieltoepassingen en consumerelektronica.

Met de overname van deze industriële activa verstevigt Umicore haar positie in de kobalt- en nikkelchemie door de verdere verbreding van haar productenwaaier en door de geografische spreiding van haar productie- en klantenbasis.

De activiteiten in de fabriek voor speciale chemicaliën worden geïntegreerd in de bedrijfslijn "Ceramics & Chemicals" van Umicore Cobalt & Energy Products. Daarmee profiteert de fabriek van aantrekkelijke synergieën met de bestaande portefeuille van kobalt- en nikkelhoudende chemicaliën, poeders en verbindingen van Umicore. Verwacht wordt dat de nieuwe activiteit binnen de vijf jaar minstens USD 20 miljoen tot de omzet zal bijdragen.

Bron: Umicore
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie