Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Nieuwegein stelt Masterplan Beeldende Kunst vast

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

College stelt Masterplan Beeldende Kunst vast
De afgelopen tien jaar heeft de gemeente Nieuwegein een actief kunstbeleid gevoerd. Leidraad hierbij was het Masterplan Beeldende Kunst dat in 1989 werd vastgesteld. Nu dit plan voltooid is, heeft de gemeente een nieuw plan laten schrijven door de kunstenaar Hans Venhuizen. In het plan De kunst van het geschiedenis opdoen worden kansen en mogelijkheden aangegeven waar kunst een bijdrage kan leveren aan de ruimtelijke inrichting en het leven in Nieuwegein.

Het masterplan toont aan hoe kunst in de openbare ruimte kan worden ingezet om de stad te bezielen. Nieuwegein is een jonge stad, met een relatief korte geschiedenis. Na dertig jaar zijn de fysieke grenzen van de stad bereikt, maar binnen de bestaande stad zal de komende jaren flink worden gebouwd. In deze plangebieden, maar ook in bestaande wijken, zijn mogelijkheden om kunst dichtbij de gebruiker te brengen. Hans Venhuizen noemt een aantal mogelijkheden: de woonomgeving thuis, de auto en de stedenbouwkundige ontwikkelingsgebieden waarbij kunst een grote rol zal spelen. Nadruk ligt in het plan op het aansluiten bij actuele ontwikkelingen in de stad.

In het masterplan worden verder ideeën gepresenteerd voor kunsttoepassingen op het internet, kunst in relatie tot de auto en kunst in wijken als t Klooster, Galecopperzoom, Vreeswijk, de Binnenstad en Blokhoeve. Een onafhankelijke adviescommissie Beeldende Kunst zal het gemeentebestuur adviseren over de uitvoering van de plannen.
De raadscommissie voor Verkeer en vervoer, Milieu en Cultuur bespreekt het voorstel op 10 januari 2002.


---

Invoerdatum 17-12-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie