Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoek Scholingsbehoefte kledingreparatiebranche

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoofd Bedrijfschap Ambachten

Onderzoek Scholingsbehoefte kledingreparatiebranche
In opdracht van de Branchevereniging Kledingreparatie- en Veranderbedrijven (BKV) en met subsidie van het Hoofdbedrijfschap Ambachten heeft RBO Groningen onderzoek gedaan naar de scholingsbehoefte in de kledingreparatiebranche.

De dienstverlening en de producten die door de bedrijven geleverd worden, bepalen het succes dat bedrijven hebben. Daarom heeft de branchevereniging gekozen voor het ontwikkelen van een opleidingsbeleid als een eerste stap op de weg naar professionalisering van de branche. Een heel opmerkelijke uitkomst is dat 100% zegt voorstander te zijn van het ontwikkelen van een erkende vakopleiding voor nieuwe instromers in de branche. Bijna 80% is voorstander van een combinatie van werken en leren.

Iets meer dan de helft van de bedrijven heeft meer dan één medewerker in dienst. Het aantal vrouwen is bijna vier keer zo groot als het aantal mannen. Van de medewerkers is 60% jonger dan 35 jaar. Van de respondenten verwacht 73% voor de komende twee jaar een omzetstijging en dat zal voor 33% van de bedrijven betekenen dat er een personeelsuitbreiding aankomt. Van de respondenten is 33% ontevreden over het niveau van het personeel en 40% is neutraal; dus is 27% tevreden.

Tenslotte antwoordt 70% ja op de vraag of het wenselijk is dat er een CAO voor de branche komt. Ongeveer de helft ziet geen heil in het opzetten van een inkooporganisatie.

Het rapport(HBA-publicatienr. 263, 15,34 = 7,- excl. verzendkosten) Scholingsbehoefte kledingreparatie- en veranderbedrijven is te bestellen bij het HBA, tel. (070)3371111 of via e-mail: (hba@hba.nl).
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie