Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda wil overleg met Pronk na ontvangst TNO-rapport HSL

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

17-12-2001

Gemeente Breda wil overleg met minister Pronk na ontvangst TNO-rapport
Het college van Breda wil nog dit jaar overleg met Minister Pronk van VROM over de consequenties van een TNO-rapport. Dit rapport geeft duidelijkheid over de bepaling van de gemiddeld hoogste grondwaterstand (GHG) op het tracé van de HSL. De GHG moet worden berekend om een veilige toepassing van avi-slakken mogelijk te maken. Avi-slakken zijn korrels verbrand huisvuil. Deze worden toegepast als bouwstof in de bedding van de HSL en de A16. Dit mag alleen onder strikte voorwaarden. Een van die voorwaarden is een veilige afstand tot het grondwater.

TNO geeft aan dat de berekende GHG onnauwkeurig is en adviseert rekening te houden met een extra marge van 50 centimeter. De hoogte van de GHG en de afstand tot de onderzijde van de avi-slakken in de bedding van de A16 en de HSL moet minimaal 50 centimeter zijn volgens de wet. Dit om verontreiniging van de bodem en het grondwater te voorkomen.
Het TNO-onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Breda.

Inmiddels heeft een gesprek plaatsgevonden met de HSL-projectleider over de toepassing en verwerking van avi-slakken en de gevolgen voor het milieu. De gemeente wil van de projectorganisatie, de eerstverantwoordelijke, op korte termijn weten hoe diep de avi-slakken in de bodem zijn ingebracht om de afstand tot het grondwater te kunnen bepalen.

Breda, 17 december 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie