Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reisonderscheidingen naar DutchBird

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BROUWER COMMUNICATIE PARTNERS

Reisonderscheidingen naar DutchBird

Amsterdam, 17 december 2001
De reiswereld heeft maandag 17 december duidelijk gemaakt volledig te staan achter het initiatief tot oprichting van de luchtvaartmaatschappij DutchBird.

Hans Mosselman ontving als initiatiefnemer en aandeelhouder van de jongste chartermaatschappij van Nederland, de Ferdinand Fransen Koffer. Tegelijkertijd kozen de reisadviseurs van de Nederlandse reisbureaus de nog geen twee jaar bestaande luchtvaartmaatschappij tot 'de beste chartermaatschappij van Nederland', voor achtereenvolgens Transavia en Martinair.

De onderscheidingen werden uitgereikt tijdens de Reisrevue Verenparty, maandagmiddag in de Rai te Amsterdam. Reisrevue is het grootste reisvakblad van Nederland. Tijdens die bijeenkomst werd bekend dat de Nederlandse reisadviseurs Holland International de 'beste allround touroperator' vinden en Special Traffic de 'beste specialist'. Zij ontvingen de bijbehorende 'Veren', die worden uitgereikt na een onderzoek onder de reisadviseurs.
Andere prijzen die werden uitgereikt waren die aan de 'Reisadviseur van het Jaar 2001', werkzaam bij een reisbureau, en 'Reserveringsmedewerker van het Jaar 2001', in dienst van een touroperator. De Reisadviseur van het Jaar is geworden Marion Nijmanting-Ottens van Toerkoop Reisbureau Bokel te Stadskanaal. De Reserveringsmedewerker van het Jaar is Jolanda Bom, tot voor kort in dienst van NBBS.

De Ferdinand Fransen Koffer wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instantie uit de reisbranche die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de branche.
Een commissie, waarin onder meer zitting hebben de (oud-)ondernemers Joop ter Haar (Oad Reizen), Ferdinand Fransen (oprichter Arke), Rob Alferink (Vertrekpunt Alferink) en Annick Vogelaar (voormalig directeur Vrij Uit Reizen), heeft dit jaar eenstemmig gekozen voor DutchBird.

Annick Vogelaar reikte de onderscheiding uit aan Mosselman. Zij prees hem daarbij met name vanwege zijn inzet om te allen tijde het recht op vrije concurrentie te bevechten. 'De consument moet een goede prijs-kwaliteitverhouding geboden worden. Hij ontploft bijkans als dat recht wordt aangetast. Zeker als dat het gevolg is van gebrek aan concurrentie of als grote machten in zijn ogen manipulatief kwalijke zaken achter de schermen willen doordrukken.' Mosselman was eerder mede-aandeelhouder van Air Holland.

De chartermaatschappij DutchBird had bepaald geen gemakkelijke start, mede door het gebrek aan nachtslots -het recht om tussen 23.00 en
06.00 uur te mogen vertrekken en landen- waardoor eerlijke concurrentie met andere chartermaatschappijen moeilijk was. 'Toch is DutchBird erin geslaagd om in no time uit te groeien tot de lieveling van de reisbranche én de passagiers', aldus Vogelaar. 'Dat is dan ook alle reden om de maatschappij te belonen met de Ferdinand Fransen Koffer.'

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie