Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Innovam laat jong talent kennis maken met autobranche

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Innovam laat jong talent kennis maken met autobranche

(17 december 2001)

Van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 september 2001 werd de internationale vakbeurs Autovak RAI 2001 gehouden. Als opleidings- en kennisinstituut voor de mobiliteitsbranche was de Innovam Groep uiteraard van de partij en organiseerde Technitour 2001. Een tour die jong aanstormend talent laat kennis maken met diverse nieuwe snufjes en wetenswaardigheden die op de beurs te zien zijn. Mooie prijzen en natuurlijk de eer vormen de inzet voor deelname.

De Technitour is speciaal voor leerlingen die een V(M)BO- of MBO-opleiding motorvoertuigentechniek volgen. De stand van de Innovam Groep vormt het startpunt voor de tour. Hiervandaan worden de deelnemers met behulp van een route op een plattegrond langs de stands van diverse fabrikanten, importeurs en opleidingsinstituten geleid. De leerlingen dienen hier vragen te beantwoorden over uiteenlopende onderwerpen, vaak van technische aard. Voor de deelnemende bedrijven is het grote voordeel dat de studenten nu letterlijk en figuurlijk blijven stilstaan bij de stand. Hierdoor krijgen zij een goed beeld van wat de autobranche allemaal te bieden heeft en zien ze het belang van een dergelijk beursbezoek beter in. Würth Nederland is een van de sponsors van de Technitour en vindt het een goed initiatief. De leerlingen die nu nog een opleiding volgen op de scholen die meedoen aan de Technitour, zijn onze toekomstige klanten. Daarom is het belangrijk om ons gezicht te laten zien en een goede band met hen op te bouwen, aldus de heer Bardmann, PR-manager bij Würth Nederland.

Na afloop van de Technitour kan het antwoordformulier op de stand van Innovam worden ingeleverd. Op alle deelnemende scholen zaten prijswinnaars, maar de leerlingen van de Mondriaan Onderwijsgroep in Den Haag bleken uiteindelijk toch de beste resultaten te hebben geboekt en zo de eerste vier plaatsen op te eisen. Winnaar van de Technitour 2001 werd de 18-jarige Trisno Troenowongso. Hij had de 26 moeilijke vragen allemaal goed beantwoord en verdient daarmee terecht de hoofdprijs, waaronder een jaarabonnement op Auto & Motor Techniek en een echte Würth Sleutelset. Maar ook de nummers 2, 3 en 4 krijgen een beloning voor het bereikte resultaat. De prijsuitreiking heeft op 4 december plaatsgevonden op de Mondriaan Onderwijsgroep.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie