Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-12-2001
Politiebericht Groningen
Maandag 17 december 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: vandalen aangehouden
Laat in de zondagnacht werden een 18-jarige Stadjer en een 22-jarige Hagenees aangehouden voor vernielingen aan geparkeerde autos. De politie kreeg de melding dat er twee mannen in de Noorderstationsstraat tegen autos aantrapten en op een motorkap stonden. Bij inspectie bleken acht autos beschadigingen te hebben. De twee vandalen, die onder invloed van alcohol verkeerden, zijn ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: aanrijding fietser - auto
Op de kruising van de Korrewegbrug met de Ulgersmaweg verleende zondagavond een 20-jaige automobilist uit Groningen geen voorrang aan een 45-jarige fietsende plaatsgenoot. De fietser kwam tegen de zijkant van de bestelbus aan te vallen en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: man (39) wil schoon schip maken
Een 39-jarige man uit Groningen kwam zich zondagmiddag aan het bureau melden met de mededeling dat hij een inbraak in een school aan de Nieuwe Sint Jansstraat had gepleegd. Dit bleek inderdaad het geval. Aan de achterzijde van de school was een ruit vernield. De man vertelde schoon schip te willen maken tegenover de politie en is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: brand in bovenwoning
Zondagochtend ontdekte een 47-jarige bewoonster vuur in haar bovenwoning aan de Koninginnelaan. De vrouw werd wakker en kon de woning verlaten. Zij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht omdat zij rook had binnen gekregen. De brandweer bluste de brand die vermoedelijk is ontstaan door een vergeten kaars in de woonkamer.

Groningen: zwaar hoofdletsel na klap
Een 29-jarige man uit Groningen die na een klap van een 28-jarige taxichauffeur neer ging in de Hoekstraat is met zwaar hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen. De Stadjer kwam uit een horecagelegenheid in de Hoekstraat en pakte zijn fiets. Er ontstond een kleine aanrijding met een aan komen rijdende taxi. De chauffeur stapt daarop uit de wagen en geeft de man een klap tegen het hoofd waarop deze onderuit ging. Voor nader verhoor en onderzoek is de chauffeur aangehouden.

Groningen: twee autos uitgebrand
De politie kreeg zondagochtend de melding dat er langs het Eemskanaal NZ een totaal uitgebrande personenauto stond. Dat klopte inderdaad. De wagen was voorzien van Duitse kentekenplaten. Onderzoek naar de oorzaak volgt. Net na middernacht werd er een brandende auto op de Atoomweg aangetroffen. Van de auto waren twee ruiten vernield en zat er geen accu meer in de wagen. Ook hier stelt de politie een nader onderzoek in naar de oorzaak.

Harkstede: gewonde bij ongeval
Een automobiliste uit Groningen, leeftijd niet bekend, is zondagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Bieleveldslaan in Harkstede. De vrouw schatte een bocht in de weg verkeerd in en remde zo hard dat de wielen van haar auto blokkeerden. De auto gleed van de weg en kwam op de kop in een twee meter lagere gelen sloot terecht. De vrouw liep een nat pak op en is met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Muntendam: jongen met strijkers
Bij een 17-jarige jongen uit Muntendam troffen politiemensen zondagmiddag een doos met 96 strijkers aan. De knaap bevond zich in een groep jongeren die bij het zien van een politieauto de benen nam. Toen een aantal jeugdigen korte tijd later terugkeerde om de fietsen te halen konden ze alsnog worden gecontroleerd. De strijkers zijn in beslag genomen en tegen de bezitter is proces-verbaal opgemaakt.

Appingedam: gewond bij burenruzie
Een 41-jarige bewoner van een woning aan de Klaas Bosstraat in Appingedam is zondagmiddag gewond geraakt bij een burenruzie. De man kreeg onenigheid met een 21-jarige buurman nadat die was gebeten door een loslopende hond van het slachtoffer. Er werd over en weer geslagen en geschopt. Het slachtoffer kreeg een trap in zijn rug en kwam te vallen. Hij werd naar een huisarts gebracht en later naar een ziekenhuis vervoerd. Daar is hij opgenomen. De politie onderzoekt de toedracht van de ruzie.

Musselkanaal: mannen aangehouden
Verdacht van vernielingen bij woningen aan de Anjerlaan in Musselkanaal heeft de politie zondagmorgen in de Marktstraat in die plaats drie mannen in de leeftijd van 21, 23 en 26 jaar uit respectievelijk Musselkanaal, Stadskanaal en Newcastle aangehouden. Getuigen hadden gezien dat één van de mannen bij in ieder geval één woning een bloempot had vernield. Er werden meerdere kapotte bloempotten aangetroffen. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Ze ontkenden alle drie iets met de vernielingen te maken te hebben. De politie stelt een nader onderzoek in.

Wehe den Hoorn: clandestiene zender uit de lucht In samenwerking met Rijksdienst voor Radiocommunicatie heeft de politie zondagmiddag een einde gemaakt aan de uitzendingen van Radio Actief FM. Die zond uit vanuit een woning aan de H. Koningstraat in Wehe den Hoorn. De zender werd in vol bedrijf aangetroffen. Tegen de 34-jarige bewoner en eigenaar van de zender is proces-verbaal opgemaakt. De zendapparatuur is in beslag genomen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie