Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn en Venen

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-12-2001

Politieberichten district Rijn en Venen, 09.30 uur
Rijden onder invloed

BREUKELEN Tijdens een controle op de Straatweg werd zondagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks tien over tien werd de 65-jarige automobilist uit Vianen staande gehouden. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man 1.25 promille alcohol in zijn lichaam had.

Met een boete van 900,= en een rijontzegging van vijf uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanhangwagen verliest wiel

MAARSSEN Zondagavond verloor op de Zuilensering een bestelbus met aanhangwagen een wiel van de aanhanger.

Omstreeks half tien reed een 48-jarige man uit Huizen met zijn bestelbus en aanhanger over de Zuilensering. Plotseling voelde de man dat zijn aanhanger begon te slingeren en op één kant zakte.

Een 57-jarige bestuurder uit Maarssen reed achter de bestelbus en voelde een harde klap onder zijn auto. Beide bestuurders parkeerden hun voertuigen aan de kant van de weg. Uiteindelijk bleek dat er een wiel van de aanhanger was afgelopen en onder het voertuig van de 57-jarige man uit Maarssen terecht was gekomen.

Controle opslag- en verkoopadressen vuurwerk

Rijn & Venen Tegen het einde van het jaar start de traditionele verkoop van vuurwerk. Voordat de verkoop begint, heeft menig detaillist al een flinke voorraad ingekocht en opgeslagen. De opslag van vuurwerk is echter aan strenge regels gebonden. Dit om gevaarlijke en milieubedreigende situaties te voorkomen.

Het Bureau Milieuhandhaving Utrecht west en de Milieudienst zal daarom in de komende tijd streng toezien op de vuurwerkopslagplaatsen waarvoor door de gemeente een vergunning is afgegeven. Deze verkoopopslagplaatsen moeten voldoen aan eisen die onder meer zijn gesteld in de wet Milieubeheer.

Deze gezamenlijke controle is vooral bedoeld om de ondernemers tijdig in de gelegenheid te stellen eventuele gebreken te herstellen. Als de opslagplaats niet of niet op tijd wordt aangepast, dan volgt onherroepelijk een bekeuring en kan zonodig de vuurwerkopslag worden verboden.

Ook tijdens de drie dagen dat het vuurwerk verkocht mag worden zullen de bekende verkoopadressen streng worden gecontroleerd op de voorschriften. De Milieudienst, het Bureau Milieuhandhaving Utrecht west en de gemeente hopen op deze manier onveilige situaties te voorkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie