Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer Nederlanders blijven tijdens kerst in eigen land

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 17 DECEMBER 2001

Meer Nederlanders blijven in eigen land

Minder kersttoeristen naar het buitenland

Leidschendam - Dit jaar gaan er minder Nederlanders met kerstvakantie naar het buitenland. Ook het aantal buitenlanders dat naar Nederland komt, ligt lager dan in 2000. Een groter aantal landgenoten echter gaat, in vergelijking met vorig jaar, tijdens de komende feestdagen lekker weg in eigen land. Dat heeft Toerisme Recreatie Nederland (TRN) becijferd.

In totaal gaat het dit jaar om zo'n 575.000 Nederlandse kersttoeristen, vorig jaar waren dat er ongeveer zo'n 600.000. Zo'n 275.000 vakanties (plus 5 procent) wordt in Nederland doorgebracht en ongeveer 300.000 vakanties (min 10 procent) in het buitenland.

De daling van de buitenlandse vakanties is ongetwijfeld mede het gevolg van de gebeurtenissen op 11 september in Amerika en daarna in Afghanistan. De afname wordt ten dele goedgemaakt door een groei van het aantal binnenlandse vakanties.

Zo'n 60 procent van de Nederlandse vakanties wordt in een bungalow doorgebracht, ook hotelarrangementen zijn erg populair. Bosrijke gebieden zijn met name favoriet. De belangrijkste buitenlandse bestemmingen zijn Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en België.

De kerstvakantie is dit jaar voor alle regio's in Nederland van zaterdag 22 december 2000 tot en met zondag 6 januari 2001.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie