Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ABP en Rabobank Groep samen in hypotheken

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ABP
Zoek soortgelijke berichten
ABP


ABP en Rabobank groep samen in Hypotheken

ABP en Rabobank Nederland willen gaan samenwerken op het gebied van woninghypotheken. Beide partijen hebben daartoe op 17 december een intentieverklaring ondertekend voor de oprichting van een gezamenlijk hypotheekbedrijf. De beoogde naam van het nieuwe bedrijf wordt Obvion.

Obvion zal zich gaan richten op de verkoop van hypothecaire leningen en eenvoudige financieel advies producten uitsluitend via onafhankelijke tussenpersonen. Tot de activiteiten van het bedrijf zullen gaan behoren: marktbewerking, distributie, financiering en beheer van woninghypotheken. Naar verwachting zal Obvion in het tweede kwartaal van 2002 operationeel zijn.
Vestigingsplaats is Heerlen.

ABP zal haar huidige hypotheekbedrijf, ABP Hypotheken, inbrengen in Obvion. Bij ABP Hypotheken werken circa 130 mensen. Het bedrijf verstrekt en beheert hypothecaire geldleningen voor rekening en risico van Stichting Pensioenfonds ABP. Ultimo 2000 had de voor ABP beheerde portefeuille een omvang van ruim 6 miljard euro. ABP Hypotheken distribueert haar producten uitsluitend via het onafhankelijke intermediair en heeft een marktaandeel van circa 2%. Het merk ABP Hypotheken zal na het operationeel worden van Obvion uit de markt genomen worden.

De Rabobank brengt productinhoudelijke kennis en ervaring in, kennis van verwerkingsprocessen van hypotheken en de funding. De Rabobank is met een marktaandeel van circa 23% marktleider op de Nederlandse hypothekenmarkt. Ultimo 2000 bedroeg de omvang van de portefeuille 78 miljard euro. Rabobankhypotheken worden vrijwel uitsluitend door de circa 370 lokale Rabobanken verkocht.

Het pensioenfonds ziet in de samenwerking een goede mogelijkheid om verdere groei van haar hypotheekbedrijf te realiseren via aansluiting bij de marktleider.

De Rabobank breidt met Obvion haar distributie van hypotheken uit met onafhankelijke tussenpersonen, waardoor zij haar marktleiderschap in de hypothekenmarkt verder kan uitbouwen.

Over ABP
ABP is het pensioenfonds van en voor de sectoren overheid en onderwijs. Met een belegd vermogen van circa 150 miljard euro behoort ABP tot de top drie van de pensioenfondsen in de wereld. Zo'n 2,2 miljoen deelnemers en 5400 werkgevers zijn aangesloten bij ABP. ABP ontwikkelt activiteiten op het gebied van oudedagsvoorziening en inkomensvervangende producten en diensten. Naast een gedifferentieerd producten- en dienstenpakket op collectieve basis biedt ABP op hun verzoek maatwerk- oplossingen aan werkgevers en deelnemers. Bij ABP werken circa 3400 mensen.

Over de Rabobank Groep
De Rabobank Groep is een brede financiële dienstverlener. Door de coöperatieve grondslag is de Rabobank Groep er primair voor de klant. Alle onderdelen van de Groep werken nauw samen om de klanten tegen de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding een breed pakket aan te bieden van financiële diensten en producten zoals betalen sparen, lenen, verzekeren en beleggen. De Groep bestaat uit ongeveer 370 zelfstandige lokale coöperatieve Rabobanken met gezamenlijk ruim 800.000 leden en uit bekende dochterondernemingen als Robeco, Interpolis, Schretlen en Co, Effectenbank Stroeve, Rabobank International, De Lage Landen, en Gilde Investment. Internationaal is de groep met 142 vestigingen vertegenwoordigd in 38 landen. De Rabobank heeft de hoogste waardering voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten.
De Rabobank Groep heeft op de Nederlandse thuismarkt 9 miljoen particuliere en zakelijke klanten en is marktleider op vrijwel alle gebieden van de financiële dienstverlening.

Terug naar: Nieuwsoverzicht

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie