Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Regio 17-12-2001
Politieberichten 17 december (07-13 uur)

Westergeest: vuurwapens
Twee mannen, een 29-jarige inwoner van Veenwouden en een 35-jarige inwoner van Zwaagwesteinde, waren zondag omstreeks 22.00 uur het café binnengekomen. De mannen waren uit op ruzie met de andere bezoekers, doch dit kon worden voorkomen. Op een gegeven moment verlieten zij het café en kwamen na ongeveer 20 minuten terug. Zij waren toen in het bezit van een revolver, geladen met 6 losse flodders en een kinderpistool, dat voor afdreiging geschikt was. De wapens werden van de verdachten afgepakt en de mannen werden het café uitgewerkt. De wapens werden door de politie in beslaggenomen. De verdachten konden even later in hun woning worden aangehouden. De inwoner van Zwaagwesteinde pleegde bij zijn aanhouding verzet. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en ze zijn ingesloten.

Terschelling: brand bakkerij/woning
Maandag omstreeks 03.15 uur werd door de bewoonster, 32-jarige vrouw, ontdekt dat de woning annex bakkerij Scheerman aan de Torenstraat in brand stond. De vrouw was wakker geworden van een knetterend geluid. Toen zij de deur van de slaapkamer opendeed, sloegen de vlammen reeds door de vloer. De vrouw wekte daarop haar man, die een kind van 6 jaar in veiligheid bracht. Een kind(jongentje) van 2 jaar kon door de vlammenzee in eerste instantie niet worden bereikt. De man, 36 jaar, is hierop via het platte dak de slaapkamer van het tweejarige kind binnengegaan en heeft ook dit kind in veiligheid gebracht. De man en het kind liepen snijwonden op, alsmede schaafwonden en schroeiplekken aan het hoofd. Het gezin werd opgevangen door de buren. Zij werden door een huisarts onderzocht en deze vond het noodzakelijk dat zij werden overgebracht naar het MCL-Zuid voor onderzoek. Met de (snelle)boot werd het gezin overgebracht naar de vaste wal. De gehele woning met bakkerij brandde uit. De brandweer heeft het vuur geblust en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de ernaast gelegen panden. De brand is vermoedelijk ontstaan bij de ovens in de bakkerij.

Leeuwarden: verdovende middelen
Dinsdag 4 december werd door de politie een inval gedaan in een woning aan de M. Gerritszstraat in verband met handel in verdovende middelen. De bewoonster, een 59-jarige vrouw, werd aangehouden. Bij de doorzoeking van de woning werd een handelaarhoeveelheid heroïne en cocaïne aangetroffen. De heroïne en cocaïne werd in beslag genomen. De woning werd tevens gebruikt als privé huis voor prostitutiewerkzaamheden. Voor het exploiteren van dit privé huis was geen vergunning verstrekt door de gemeente Leeuwarden. Er werden drie vrouwen in de woning aangehouden, die als prostituee werkzaam waren. Twee vrouwen zijn na verhoor weer heengezonden. De derde vrouw, 22 jaar, bleek illegaal in Nederland te verblijven. Zij werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De hoofdbewoonster zit op dit moment nog vast.

Friesland: executieactie
Vrijdag tussen 16.00 en 24.00 uur heeft de parketpolitie een regionale executieactie gehouden in de provincie. Het doel van de actie was om voor de komst van de euro zoveel mogelijk "oude" executiezaken te verwerken. In Holwerd werd een 36 jarige man in zijn woning aangehouden. Hij was in juli 2001 niet teruggekeerd van verlof. Hij moest nog een half jaar uitzitten. Betrokkene had zich in een kast in de woning verstopt. Ook in Holwerd werd nog een 32-jarige man aangehouden, die een boete van f 2910,- moest betalen voor het rijden onder invloed. Hij kon deze boete niet betalen en werd voor 45 dagen ingesloten. In Sexbierum werd een 62-jarige man aangehouden, die een boete van f 2780.- had openstaan voor valsheid in geschrifte. Hij betaalde niet en werd voor 34 dagen ingesloten. In Leeuwarden werd een 26-jarige man aangehouden, die 39 dagen moest gaan zitten, daar hij de boete van f 2548,79 niet kon betalen voor het doorrijden na aanrijding en het rijden onder invloed. Verder werden in Leeuwarden nog een 58-jarige man en een 34-jarige man aangehouden voor respectievelijk 17 dagen voor het rijden onder invloed (boete f 1050.-) en 7 dagen gevangenisstraf voor mishandeling. In Scharsterbrug werd een 46-jarige man aangehouden, die een boete van f 29094,- moest betalen voor een economisch delict. De man betaalde direct. In Lemmer werd een 46-jarige vrouw aangehouden, die nog een gevangenisstraf van 180 dagen te goed had in verband met een veroordeling ter zake brandstichting. In Nijland werd een 32-jarige man aangehouden, die nog een bedrag van f 6474.- aan boetes had openstaan. De verdachte kon niet betalen en werd voor 103 dagen ingesloten.

Drachten: vechtpartij
Maandag omstreeks 03.00 uur werd gemeld dat er werd gevochten in een horecagelegenheid aan de Zuidkade. In de horecagelegenheid was een vechtpartij geweest tussen twee groepen. Toen de politie ter plaatse kwam was de vechtpartij reeds gebeurd en hadden de portiers de orde weten te herstellen. Over en weer waren klappen gevallen. Door de portiers was één groep naar buiten gedirigeerd. Een vrouw, een 25-jarige inwoonster van Tijnje, was met een glas op het hoofd geslagen en werd voor eerste hulp overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Zij kon na behandeling weer naar huis. De vrouw heeft geen aangifte gedaan. Nadat een ploeg was vertrokken, keerde de rust weer. Er zijn geen aanhoudingen verricht en tot op heden zijn nog geen aangiftes binnengekomen.

Afdeling Communicatie 058 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie