Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stroomstoring legt telefoon Groningse politie plat

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Groningen 17-12-2001
Stroomstoring legt telefoon en mobilofoon politie plat Maandag 17 december 2001

Kortsluiting in zekeringenkast oorzaak

Een stroomstoring in het politiebureau aan de Schweitzerlaan in Groningen heeft maandagmorgen het telefoon- en mobilofoonverkeer van en naar Regiopolitie Groningen enige tijd gedeeltelijk platgelegd. Kort na halfnegen ontstond kortsluiting in een zekeringenkast waardoor de stroom in het gebouw gedeeltelijk uitviel. Een groot deel van de computers en de telefoon- en mobilofoonbedieninstallaties op de meldkamer, de 112 alarmcentrale en de 0900-8844 centrale viel daardoor uit. De uitval van de verbindingen was echter van korte duur doordat snel verschillende noodmaatregelen konden worden getroffen. De storing is dan ook nauwelijks van invloed geweest op het telefonisch contact met de burgers in het werkgebied van Regiopolitie Groningen.

De telefonische meldingen die binnenkwamen bij de 112 alarmcentrale en het landelijk politietelefoonnummer 0900 8844 werden door een omschakeling overgenomen door de buurregios Friesland en Drenthe en vanuit de politiemeldkamers in Leeuwarden en Assen doorgeschakeld naar politie, brandweer en ambulancedienst in Groningen. In enkele gevallen vond de doorschakeling van voor de politie bestemde meldingen plaats via de meldkamer van de brandweer. Het mobilofoonverkeer en de aansturing van de politiepatrouilles werden tijdelijk geleid vanuit de politiebureaus aan de Korreweg en in Haren. De contacten tussen de meldkamers van politie, brandweer en ambulancediensten konden, in plaats van telefonisch, via een nood mobilofoonverbinding worden onderhouden. Een in allerijl naar de Schweitzerlaan gedirigeerde mobiele verbindingspost van de brandweer hoefde niet te worden gebruikt. Door de inzet van een noodstroom aggregaat was de situatie rond 11.00 uur weer normaal en kon worden overgegaan op het gebruik van normale telefoon en mobilofoonverbindingen. Inmiddels is een gespecialiseerd bedrijf begonnen met het herstellen van de defecte zekeringenkast. Dat duurt vermoedelijk de hele dag. De oorzaak van de kortsluiting is niet bekend.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 ct/min ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie