Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking Hèljes Komplement en aanmoedigingsprijs in Helden

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helden

Uitreiking 'Hèljes Komplement' en 'aanmoedigingsprijs'

Zondagmorgen 16 december 2001 was de feestelijke uitreiking van het 'Hèljes Komplement' en de 'aanmoedigingsprijs'. Dit was de slotactiviteit van het project Lokaal vrijwilligerswerk in de schijnwerpers, dat gestart is in het begin van 2001 in het kader van het Internationaal Jaar van Vrijwilligers. Dit project was een vervolg op het project Vrijwilligerswerk op het platteland. Beide projecten zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met gemeente Helden, Stichting Vorkmeer en Symbiose.

Mede dankzij een bijdrage van de provincie Limburg was het mogelijk het project Lokaal vrijwilligerswerk in de schijnwerpers uit te voeren. Er hebben veel activiteiten plaatsgevonden waaronder het vieren van de lokale vrijwilligersdag in elke kern van de gemeente, activiteiten voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en de uitreiking van het Hèljes Komplement.

In samenwerking met de Rabobank reikt de gemeente Helden als blijk van waardering en stimulering een prijs uit voor de meest opvallende en inspirerende Heldense vrijwilligersorganisatie, te weten het Hèljes Komplement. Deze bestaat uit een trofee en een bedrag van fl. 2.500,- ( 1.134,45).
Om organisaties aan te moedigen om jeugdige vrijwilligers te werven of om iets speciaals voor de jonge vrijwilligers te doen, is een extra prijs, de aanmoedigingsprijs, uitgereikt. Deze prijs bestaat uit een trofee en fl. 1.000,- ( 453,78).

In de jaren 2001, 2002 en 2003 worden deze prijzen uitgereikt aan de vrijwilligersorganisatie die het meest voldoet aan de gestelde criteria.

De aanmoedigingsprijs werd door de voorzitter van het Lokaal Comité, tevens burgemeester van Helden, dhr. A. Kleijngeld, uitgereikt aan de Jeugdraad Egchel. De jeugdraad Egchel bestaat uit acht jeugdige vrijwilligers die zich inzetten om goede voorzieningen voor de jeugd in Egchel te verkrijgen in nauw overleg met de Dorpsraad Egchel. De gerealiseerde JOP in Egchel is één van de geboekte resultaten. De Jeugdraad Egchel is een voorbeeld voor andere dorpen in de gemeente.

Het Hèljes Komplement werd uitgereikt door de portefeuillehouder wethouder A. Timmermans aan stichting Gemeenschapshuis De Riehn uit Helden-Dorp. Stichting Gemeenschapshuis De Riehn is een organisatie die 40 vrijwilligers telt. In deze organisatie wordt gedegen vrijwilligersbeleid gevoerd. Het is een zeer actieve en grote vrijwilligersorganisatie, waarbij het vrijwilligerswerk zeer gedisciplineerd en klantvriendelijk plaatsvindt. Er is op diverse manieren aandacht voor de vrijwilliger: de stichting houdt zich continu bezig met het enthousiasmeren, waarderen en werven van vrijwilligers. De vrijwilligers staan hier centraal, zonder alle andere aspecten te vergeten. Een gedegen vrijwilligersbeleid wat zeker toepasbaar is op andere Heldense vrijwilligersorganisaties, een echte voorbeeldfunctie dus.

Maar liefst 41 organisaties hadden zich ingeschreven om in aanmerking te komen voor één van de prijzen. Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van oud-burgemeester J. van t Hooft, heeft hierover beslist.

17-12-2001 14:56

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie