Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor Rotterdamse operaproductie

Datum nieuwsfeit: 17-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Subsidie voor operaproductie

(11-12)Het Onafhankelijk Toneel ontvangt een subsidie van 226.900,- (fl. 500.000,-) voor de productie van de opera The Death of Klinghoffer van John Adams, die het gezelschap in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in het seizoen 2003-2004 gaat uitbrengen. Dit heeft het College van B. en W., na een positief advies van de raadscommissie Kunstzaken besloten. Het Luxor Theater wil de opera in de programmering van het seizoen 2003-2004 opnemen.

Het Onafhankelijk Toneel en het Rotterdams Philharmonisch zien de samenwerking als een eerste stap in de richting van realisatie van het inmiddels bekende opera-initiatief van zeven Rotterdamse kunstinstellingen. Vanaf 2005 willen deze instellingen jaarlijks een (klein) Rotterdams operafestival presenteren, waarin onder meer Rotterdamse operaproducties worden getoond.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie