Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RMG voorziet voor 2001 een licht positief resultaat

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Jaarresultaten - 18/12/2001

Roularta Voorziet Voor 2001

Roularta Voorziet Voor 2001

Positief Resultaat Niettegenstaande Niet-Geactiveerde Lanceerkosten

RMG voorziet voor 2001 een licht positief resultaat, rekening houdend met een daling van de advertentieinkomsten, hoofdzakelijk in de B to B en job-sfeer, de stijging van de papierprijzen en een reeks nieuwe initiatieven waarvan de lanceerkosten niet worden geactiveerd.

Voor 2002 wordt een daling van de papierprijzen verwacht van 5 tot 10 % en zijn geen nieuwe lanceerkosten gepland.

Gezien de evolutie van de reclamemarkt nog niet duidelijk is, heeft RMG een aantal maatregelen genomen die leiden tot een aanzienlijke kostenreductie in 2002 voor een totaalbedrag van 18 miljoen euro over alle business-units heen. De kostenstructuur van de verschillende afdelingen en de verschillende producten en initiatieven werden kritisch geëvalueerd. Zo werd o.a. de participatie in Metro verkocht en werden de activiteiten van Roularta Events beëindigd.

De momentopname van 30/9 toont een licht negatief resultaat gezien het effect van het derde kwartaal met de voor de media traditioneel zeer kalme en reclame-arme juli- en augustusmaanden.

Het geconsolideerd resultaat van 30/9/2000 is niet ter beschikking gezien de geconsolideerde cijfers 2000 van de drukkerijconcentratie Mercator Printing Group (met Mercator Press, Concentra Grafic en Roularta Printing) die pas in 2000 werd opgericht, niet voorhanden zijn.

Hierdoor publiceert RMG enkel vergelijkende cijfers per 30/9 voor enerzijds de businessgroep gedrukte media en anderzijds de audiovisuele media.

De omzet

De omzet van de divisie Printed Media bleef stabiel op 185 miljoen euro (+ 0 %) en de omzet van de Audiovisuele Media bleef eveneens stabiel op 79 miljoen euro (- 0,3 %).

Na 9 maanden was de omzet van de divisie gratis bladen (o.a. De Streekkrant/De Weekkrant, De Zondag, Steps) bijna onveranderd met 71,26 miljoen euro (- 0,69 %). De advertentie-inkomsten van de kranten (Krant van West-Vlaanderenen en Vacature) daalde met 18,6 % gezien de evolutie van de jobmarkt.

De reclame in de tijdschriften daalde met 3 %.

De omzet van radio en televisie groeide met 2,2 %.

De lezersmarkt (losse verkoop en abonnementen) groeide met 8,33 %.

De optical disc-productie groeide met 53 % maar hier wordt nu 100 % geconsolideerd i.p.v. 50 % gezien de RMG-participatie groeide tot 2/3 van de aandelen van VTV.

Trading en Services met inbegrip van de nieuwe online telefoongids easy.be, van de boekenuitgeverijen Roularta Books, Editop, AR Media en Follow the Guide, enz. groeide met 10 %.

Resultaat van de groep geconsolideerd

De resultaten per 30/9 worden in belangrijke mate beïnvloed door het resultaat van de traditioneel zeer zwakke zomerperiode en door de lanceerkosten van :

(aandeel in consolidatie in 1.000 euro)

. Nieuwe media (100 %) 2.591

. Jornal da Região (Portugal) (40 %) 377

. Metro (gratis dagblad) (1/3) 1.469

. Grande (nieuw maandblad) (50 %) 157

. Lenz (nieuw seniorenmagazine in Duitsland) (50 %) 1.918

. Hippos Vademecum (Jaarboek) (52 %) 97

. Q-Music & JIM TV (50 %) 984

Totaal 7.593

De netto courante cashflow bedroeg 15,65 miljoen euro en exclusief lanceerkosten 21,38 miljoen euro.

De netto courante winst bedroeg 433.000 euro en exclusief lanceerkosten 6,29 miljoen euro.

Het geconsolideerd resultaat, aandeel van de groep, was 3,56 miljoen euro negatief.

Resultaat Printed Media

Per 30/9 maakt de groep gedrukte media (tijdschriften en gratis bladen) 303.000 euro verlies of 5,06 miljoen euro winst exclusief de lanceerkosten.

De EBIT is gedaald met 62,2 % tot 5,55 miljoen euro of met 22,7 % tot 12,02 miljoen euro exclusief lanceerkosten.

De EBITDA is gedaald met 49 % tot 11,10 miljoen euro of met 22,7 % tot 17,44 miljoen euro exclusief lanceerkosten.

Radio en TV

Per 30/9 had de audiovisuele poot (met VMM, Kanaal Z en de regionale zenders) 3,25 miljoen euro winst of 3,78 miljoen euro winst exclusief de lanceerkosten.

De EBIT is gestegen met 67,3 % tot 6,81 miljoen euro of met 91,5 % tot 7,79 miljoen euro exclusief lanceerkosten.

De EBITDA is gestegen met 32,8 % tot 8,69 miljoen euro of met 47,8 % tot 9,67 miljoen euro exclusief lanceerkosten.

De regionale TV blijft op 30/9 even zwak presteren als in 2000 maar belangrijke stappen zijn intussen genomen zodat in 2002 het break-even-point wordt gehaald.

Kanaal Z, Canal Z en RTL Z (Nederland) hadden te lijden onder de terugval van de B to B-reclame en zullen in 2001 de break-even nog niet realiseren.

De VMM verdubbelt haar nettoresultaat (10,17 miljoen euro) ondanks de lanceerkosten van Q-Music, de nieuwe nationale radiozender en JIM TV, de nieuwe TV-zender voor de jeugd.

Industrie

Mercator Printing Group haalt in consolidatie een cashflow van 1,92 miljoen euro maar boekt per 30/9 een nettoverlies van 2,8 miljoen euro. Het derde kwartaal wordt eveneens sterk beïnvloed door de traditioneel zwakke zomermaanden.

Roularta bouwt zijn belang in MPG af tot 1/3 in januari 2002.

Vogue Trading Video (VTV optical discs : CDs, CD Rom, DVD) maakte een positieve cashflow van 1,99 miljoen euro maar een nettoverlies van
1,28 miljoen euro. De traditioneel drukke eindejaarsperiode en de groeiende DVD-markt zorgt er echter voor dat per 31/12 de break-even wordt gehaald met een cashflow van 4 miljoen euro.

Roularta realiseert in 2001 een geconsolideerde omzet van ongeveer 435 miljoen euro, +/- identiek aan de omzet van 2000. Hierbij wordt proportioneel rekening gehouden met de cijfers van de joint-ventures waarin RMG participeert : 50 % van de Vlaamse Media Maatschappij), 39,15 % van Mercator Printing Group, de grootste Belgische drukkerijgroep, 50 % voor Le Vif/LExpress, 50 % voor Senior Publications (seniorenmagazines in België, Nederland, Noorwegen en Duitsland), enz. Alleen Vogue Trading Video, de grootste Belgische producent van optical discs (2/3 RMG) wordt voor 100 % geconsolideerd.

In 2002 concentreert RMG alle aandacht op de core business en voorziet men een minimum aan startkosten. In afwachting van een heropleving van de reclamemarkt, worden de nodige initiatieven genomen om organisatorisch optimaal voorbereid te zijn op de verdere doorgroei.

Appendix 1

Appendix 2

Appendix 3

Bron: Roularta
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...