Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Registratieregels homeopathie door Borst aangepast

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

[Registratie homeop

Registratie homeopathie

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

GMT/G-2244840

18 december 2001

Tijdens de begrotingsbehandeling van 5 en 6 december jl. heb ik u aangekondigd dat ik rond 15 december de stand van zaken zou opnemen ter zake de registratie van homeopathische geneesmiddelen. Ik heb dit gedaan en ik heb tevens overleg gevoerd met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Naar aanleiding hiervan heb ik besloten mijn voornemens voor het handhavingsbeleid na 1 januari enigszins aan te passen. Deze aanpassing houdt in dat tot 1 juni 2002 de registratieplicht niet zal worden gehandhaafd. Dit beleid geldt voor alle homeopathische farmaceutische producten. Met andere woorden, tot 1 juni 2002 kunnen alle homeopathische producten ongehinderd op de markt blijven.

Ik heb de overtuiging dat het CBG in de periode tot 1 juni 2002 alle ingediende dossiers kan beoordelen, uiteraard mits de betrokken bedrijven voldoende medewerking verlenen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

dr. E. Borst-Eilers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie