Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Omega Pharma neemt Tendem BV over

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 18/12/2001

Omega Pharma neemt Tendem BV over

Omega Pharma neemt Tendem BV over

Omega Pharma heeft 100 % van de aandelen verworven van Tendem BV uit Zwolle.

Tendem is een gerenommeerde Nederlandse marketing- en salesfirma, die zich heeft gespecialiseerd in merkproducten via drogisterijen en apotheken. De in Nederland bekendste merken zijn Rigoletten, Superol, Lovitran, Pleegzuster, Byte-X, Just for Men, Grecian 2000, Geurvreters en Tendo.(zie www.tendem.nl) Alle belangrijke Nederlandse drogisterij- en apotheekketens zijn afnemer van Tendem. Tendem bezit 6 geneesmiddelen-registraties en 16 gedeponeerde merken.

Tendem haalt een omzet van 3,5 Mio , waarvan 60 % via eigen producten en 40 % via partnerships met derden.

De eigenaar-zaakvoerder van Tendem, Dhr Van Wegen, kon wegens gezondheidsproblemen de zaak niet meer full-time leiden, maar zal samen met het management van Omega Nederland de integratie begeleiden. Het voltallige personeel (9 personen) wordt door Omega Pharma overgenomen. Tendem BV behaalde een netto-winstpercentage van ruim 7 %; Omega Pharma betaalt voor 100 % van de aandelen van Tendem BV ongeveer 9 x de netto-winst (of 0,7 x de omzet) van Tendem.

De helft van de overnamesom wordt in contanten betaald, de andere helft via een aandelenruil met aandelen Omega Pharma.

Omega Pharma verwacht dat, dankzij de vele synergieën met de bestaande (vooral sales-) activiteiten naar de Nederlandse apotheken en drogisten, omzet en rendabiliteit van Tendem positief zullen evolueren binnen de Omega Pharma-groep.

Bron: Omega Pharma
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie