Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie en Particuliere beveiliging kunnen goed samenwerken

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PAAUW.SANDERS.ZEILSTRA

Politie en Particuliere beveiliging kunnen goed samenwerken

Politie en Particuliere beveiliging kunnen goed samenwerken

'Publiekprivate samenwerking moet gebaseerd zijn op een heldere afbakening van verantwoordelijkheden, taken en bevoegdheden. Dat laat onverlet dat de overheid uit oogpunt van beschikbare capaciteit en efficiency taken kan uitbesteden aan de particuliere sector, onder regie van de overheid en onder voorwaarden. Het gaat bij uitbesteding dus om uitvoering van taken, niet om overname van verantwoordelijkheden. Wij vinden dat de overheid de mogelijkheden en wenselijkheden van uitbesteding van taken nog eens systematisch moet bezien. De beveiligingsbranche is een volwassen branche die heel goed taken van de overheid kan uitvoeren', aldus MR. Schraven van VNO NCW.

Samenwerken in beveiliging. Een thema dat zeker gezien de gebeurtenissen van 11 september 2001 niet is weg te denken. Het is duidelijk dat sommige zaken vragen om gebundelde krachten. De concurrentie wordt dan op zo'n moment even terzijde gelegd. Het allerbelangrijkste is dat de klus geklaard moet worden. In de december editie van Securicor Sensor, voorheen bekend als Randon Data staat het samenwerken in beveiliging centraal, met een extra nadruk op het project EURO 2002.

In het hoofdartikel vertelt Cees den Hertog, districtmanager Securicor en tevens directeur van het project Euro 2002, over de mega operatie rondom de euro-omwisseling, waar grote aandacht is voor de veiligheid van de transporten.'Deze veiligheid kan alleen maar geoptimaliseerd worden als de drie grote beveiligingsinstanties samenwerken', aldus Den Hertog. De andere partijen, zoals Randstad uitzendbureau en Vedior, die bij dit project betrokken zijn, beamen in de impressies het belang van de samenwerking.

Klaas Dirk Bruintjes, projectleider communicatie van het Bureau Euro Omwisseling, dat onderdeel is van De Nederlandsche Bank laat in de rubriek 'De Opdrachtgever' wel weten dat samenwerking goed is, maar dat we ons ook weer niet te druk moeten maken over de veiligheid: 'Guldentransporten zorgen op dit moment ook niet voor problemen', legt hij uit.

Securicor Sensor is een kwartaaluitgave van Securicor, de nieuwe naam (m.i.v. 3 december 2001) van Randon Beveiliging bv. Het is een relatiemagazine over beveiliging en criminaliteitspreventie in het algemeen en particuliere beveiliging in het bijzonder. Het blad heeft een oplage van circa 9.000 exemplaren.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie