Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Parkeerpolitieagent geslagen in Veendam

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-12-2001
Politiebericht Groningen
Dinsdag 18 december 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: inbraak bij elektronicazaak
Bij een inbraak maandagnacht in een elektronicazaak aan de Navolaan in Stadskanaal zijn een aantal breedbeeld tvs en een paar videocameras weggenomen. Het raam van de toegangsdeur werd geforceerd en een getuige zag bij de zaak een auto wegrijden. De eigenaar van de zaak komt aangifte doen en de politie stelt een onderzoek in.

Veendam: parkeerpolitieagent geslagen
De politie heeft een 50-jarige man uit Oude Pekela aangehouden nadat hij in de Winkler Prinsstraat in Veendam een agent van de parkeerpolitie in het gezicht had geslagen. De agent was bezig een bekeuring voor een parkeerovertreding uit te schrijven toen de Pekelder bij hem kwam staan en zijn bonnenboekje afpakte. Na een woordenwisseling gaf hij de agent een klap in het gezicht en reed weg. Hij werd later aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Midwolda: auto op de kop in de sloot
Een 23-jarige automobilist uit Nieuwolda kwam maandagmiddag op de N362 bij Midwolda in een flauwe bocht met de wielen in de berm. Na een te forse stuurcorrectie raakte de wagen in de slip en kwam via een boom op de kop in de sloot terecht. De bestuurder kon doornat uit de auto kruipen en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Om verdere vervuiling van het oppervlaktewater met benzine/olie te voorkomen legde de brandweer een drijvende dam. De zwaar beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf getakeld.

Winschoten: aanhouding voor dopebezit
In de Moddermanstraat in Winschoten werd maandagnacht een 24-jarige Duitse automobilist uit Cloppenburg en een 22-jarige inzittende man zonder vaste woonplaats gecontroleerd op het bezit van verdovende middelen. De laatste bleek in bezit van meerdere gebruikershoeveelheden cocaïne en werd ingesloten. De bestuurder kon geen rijbewijs of kentekenbewijs tonen en kreeg daar bekeuringen voor.

Leek: auto rijdt achter op bus
Op de Midwolderweg in Leek reed een 56-jarige automobilist maandagavond uit Nietap achter op een bij een bushalte wegrijdende bus. Om de man stabiel uit de auto te halen knipte de brandweer het dak van de wagen. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. In de bus met vijf passagiers viel een lichtgewonde. Een collega-chauffeur die naast de chauffeur in de bus stond kwam tegen een paal aan en werd voor controle van schouderklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Hoogezand: jongen betrapt met vuurwerk
Een surveillerende agent zag maandagochtend een 14-jarige jongen uit Hoogezand in de Erasmausstraat in zijn woonplaats een strijker afsteken. Zijn overgebleven vuurwerk werd in beslag genomen en de jongen wordt doorgestuurd naar het bureau HALT voor het ondergaan van een alternatieve straf.

Groningen: drugsdealer ingesloten
Op de Nieuwe Ebbingestraat heeft de politie maandagmiddag een 20-jarige stadjer aangehouden. Getuigen zagen dat de man in een portiek van een winkel stond te dealen. Toen agenten hem aanspraken werden geen verdovende middelen meer aangetroffen. Wel bleek dat de man nog 17 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Hij werd overgedragen aan de parketpolitie.

Groningen: agressieve winkeldief
In een drogisterij aan de Verlengde Hereweg heeft de politie maandagmiddag een 21-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man werd betrapt toen hij in de winkel scheermesjes en sigaretten wegnam. Hij weigerde de sigaretten terug te geven en ontkende de diefstal. De man werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de verdachte nog een straf moest uitzitten. Hij werd ingesloten.

Groningen: letsel ongeval
Een 56-jarige vrouw uit de stad werd maandagmiddag op de Loefzijde met haar invalidenvoertuig aangereden. De vrouw kreeg geen voorrang van een 30-jarige automobiliste uit Groningen. Door de botsing tussen de auto en het invalidenvoertuig liep de 56-jarige vrouw rugletsel op. Zij moest voor onderzoek naar een ziekenhuis.

Groningen: straatrover opgepakt
Een 23-jarige stadjer werd maandagavond op de Grote Markt opgepakt nadat hij een 20-jarige Groninger had beroofd. Het slachtoffer werd door de verdachte op de Kreupelstraat bedreigd met een mes, nadat hij juist had gepind bij een automaat. De verdachte dreigde het slachtoffer te steken, maar deze wist te ontkomen en de politie te waarschuwen. Na een zoektocht vonden de agenten de verdachte in een kelder van een van de gebouwen aan de Grote Markt. De verdachte bleek behoorlijk onder invloed te zijn. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: beroving
Op de Poststraat werd afgelopen nacht een 22-jarige stadjer beroofd. De man stond te pinnen toen een ongeveer 30-jarige man bij hem kwam staan voor een vuurtje. Toen het slachtoffer daar geen aandacht aan schonk werd hem de bril afgenomen. Vervolgens werd het slachtoffer voor de automaat weggeduwd op het moment dat hij juist de pincode had ingetoetst. De verdachte nam daarop een paar honderd gulden uit de automaat en ging er, nadat hij het slachtoffer nog had bedreigd, vandoor.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie