Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-12-2001

Politieberichten district Binnensticht, 10.30 uur
Inbrekers overlopen

GROENEKAN- Op dinsdagochtend betrapte een bewoner van een woning gelegen aan de Groenekanseweg twee vermoedelijke inbrekers rond zijn woning.

De bewoner liep een rondje met zijn hond en hoorde bij terugkomst gerommel bij zijn woning. Hij ging poolshoogte nemen en zag hier een onbekende man lopen. De bewoner bedacht zich geen moment, pakte een stuk hout en sloeg hiermee de onbekende man in zijn gezicht. De onbekende man rende vervolgens hard weg en de bewoner ging hem achterna. Plotseling kwam een tweede onbekend man tevoorschijn en deze bedreigde de bewoner met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

De bewoner staakte vervolgens zijn achtervolging en de mannen wisten te ontkomen. Voor zover bekend is er niet ingebroken in de woning.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden bij het district Binnensticht via 0900-8844.

Beeld gestolen

ZEIST- In de nacht van zondag 16 december op maandag 17 december werd een bronzen beeld van Rinus Michels weggenomen welke stond bij het bondsbureau van de KNVB gelegen aan de Woudenbergseweg. Het bronzen beeld maakte deel uit van de beeldengroep elftal van de eeuw. Het beeld van 1.5 meter hoog en 550 kilo zwaar werd met sokkel en al uit de grond gehaald. Het is nog niet bekend wie het beeld heeft weggehaald.

Verdachte gewapende overval aangehouden

BILTHOVEN Omstreeks tien uur werd maandagochtend het postkantoor aan de Julianalaan overvallen. De medewerkers moesten onder bedreiging van een vuurwapen geld afstaan aan de overvaller. Nadat de man weg was belde een medewerker van het kantoor de politie en gaf het signalement van de overvaller door.
Naar aanleiding van dit signalement konden twee surveillerende agenten, die in de omgeving reden, de overvaller aanhouden op de Nachtegaallaan. Omdat de verdachte een vuurwapen bij zich droeg, maakte een van de agenten bij de aanhouding gebruik van dienstwapen. De overvaller bleek een 34-jarige man uit Amsterdam te zijn. De volledige buit is teruggevonden.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie