Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kenniscentrum op maritiem gebied opgericht

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Perskamer

Kenniscentrum op maritiem gebied opgericht - Brede samenwerking

TNO

18 december 2001

TNO, de Technische Universiteit Delft (TUD), het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) en het Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN) hebben op 18 december 2001 een intentieverklaring ondertekend tot nadere samenwerking in een Maritiem Kennis Centrum. Dit MKC gaat met ingang van 1 januari 2002 van start. Door gezamenlijk en gericht te investeren in kennis op maritiem gebied wordt dit kenniscluster een nog betere toeleverancier van relevante kennis aan de maritieme markt. Ook blijft de sector zo een aantrekkelijke werkomgeving voor in techniek geïnteresseerde studenten en onderzoekers.

In Nederland is veel `maritieme' kennis voorhanden. Het gaat daarbij om kennis van maritieme constructies (inclusief de samenstellende systemen), van de maritieme activiteiten met die constructies, van maritieme veiligheidsaspecten, van maritieme economische aspecten en van de maritieme omgeving. Deze kennis wordt ontwikkeld bij (onderdelen van) de TU Delft, het KIM, MARIN en TNO. Aan de instandhouding van deze maritieme kennisinfrastructuur wordt grote waarde gehecht.

Meer informatie:
TNO

Contactpersoon:
Persvoorlichting

Maarten Lörtzer
Telefoon 015 269 49 75

June Vasconcellos

Telefoon 015 269 49 05

Fax 015 262 73 35
E-mail (pressinfo@tno.nl)

Postbus 6050
2600 JA, Delft

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie