Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-12-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.50 u) Dinsdag, 18 december 2001

District Heerlen

Heerlen; vals geld
De politie heeft afgelopen maandagavond in een winkel aan de Meubelboulevard in Heerlen (In de Cramer) vals geld inbeslaggenomen. Daarbij gaat het om een vals bankbiljet van honderd gulden en een vals tientje. Winkelpersoneel ontdekte het vals geld bij het afrekenen die maandagavond, eerst door een 37-jarige man uit Heerlen en later door een 33-jarige vrouw, eveneens uit Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze herkomst van de vals bankbiljetten. De politie waarschuwt (niet alleen de Heerlense middenstand maar alle winkeliers in de hele Zuid Limburgse regio) alert te blijven bij het aannemen van bankbiljetten en die goed op echtheid te controleren. De afgelopen tijd worden vaker in de hele Zuid Limburgse regio valse bankbiljetten uitgegeven, vaak aan winkeliers en in cafes. Daarbij gaat het veelal om valse bankbiljetten van tien, vijfentwintig, vijftig en honderd gulden. Vaak is het moeilijk om valse bankbiljetten te herkennen, maar bij vergelijking met echte biljetten blijken de valse toch snel op te vallen. Met name valt het kleurverschil op, de valse bankbiljetten zijn vaak fletser van kleur. Valse bankbiljetten knisperen niet zoals echte bankbiljetten. Daarnaast, als men de valse bankbiljetten betast, is bij valse bankbiljetten geen relief aanwezig. Ook ontbreekt bij valse bankbiljetten een watermerk.

Brunssum; brand
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 15.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Rumpenerstraat in Brunssum. Bleek dat in een restaurant, in het friturecompartiment brand was ontstaan. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling welke zich verspreidde over omliggende panden/winkels. De politie heeft het verkeer over de Rumpenerstraat tijdelijk omgeleid. De brandweer heeft de brand snel geblust. De politie gaat niet uit van brandstichting.

Brunssum; nepcollectant actief
Een bewoonster van een woning aan de Henri Dunantstraat in Brunssum (Noord) heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal afgelopen vrijdagmiddag, 14 december jl. van haar beurs met daarin ruim tweehonderdvijftig gulden. Die vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur belde een ongeveer 25-jarige, net geklede jongeman met een collectebus aan. Die kwam collecteren voor een welzijnsinstelling voor bejaarden. Daarbij is de nette collectant ook binnen geweest. Toen de collectant was vertrokken, miste de bewoonster haar beurs met geld. De politie die een onderzoek instelt sluit niet uit dat het hierbij om dezelfde nepcollectant gaat die op 26 november jl., eveneens in Brunssum-Noord op dezelfde wijze in een woning aan de Drossaard een beurs met geld heeft gestolen. De politie waarschuwt voor deze nette nepcollectant die op zijn jack een soort naamplaatje met foto droeg (pasje) draagt. De politie is op zoek naar getuigen. Die kunnen met de Brunssumse politie contact opnemen via telefoon 0900 8844.

Hoensbroek; oplegger gestolen
Afgelopen maandagmorgen werd ontdekt dat onbekenden in het weekend vanaf een parkeerplaats van een bedrijfsterrein aan de Handelsweg in Hoensbroek een geladen oplegger was gestolen. De lading, totaal ruim twintigduizend kilo, bestond uit allerlei cosmetische producten zoals shampoo, stylingsprays etc. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie