Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bibliotheek best bezochte instelling van Deventer

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

Uit peiling blijkt: Openbare Bibliotheek veruit best bezochte instelling

DEVENTENAAR LIEFHEBBER VAN WANDELEN EN FIETSEN

Wat doet de Deventenaar het liefst in z'n recreatieve vrije tijd? Voor het plezier wandelen of fietsen, zo laat rond de zeventig procent van de bevolking desgevraagd weten. En op cultureel terrein bezoekt driekwart van de bevolking één van de professionele instellingen die de stad herbergt. Daarbij is de Openbare Bibliotheek veruit de best bezochte instelling, gevolgd door de Deventer Schouwburg. Opvallend resultaat uit het onderzoek is dat nog altijd één op de vier Deventenaren geen culturele instellingen en geen andersoortige activiteiten in de eigen stad bezoekt. Onvoldoende aanbod in de schouwburg en het gemis van een goede bioscoop spelen hierbij mee.

Dit zijn enkele uitkomsten van twee peilingen die de afdeling Onderzoek & Statistiek van de gemeente in de afgelopen maanden onder 550 inwoners vanaf achttien jaar heeft gehouden. In het programma Toerisme en Recreatie van de gemeente staat het vergroten van de tevredenheid van de Deventer bevolking over de toeristische en recreatieve voorzieningen in de stad voorop. De uitkomsten van de onderzoeken naar toerisme, recreatie en cultuur neemt de gemeente mee in de uitvoering van het grotestedenbeleid toerisme en recreatie. Tevens worden de gegevens gebruikt bij het voorbereiden van het cultuurbeleid voor de komende jaren.

De onderzoeken hebben verder uitgewezen dat het buitengebied van Deventer bij de recreërende inwoner een prominente plaats inneemt. Naast wandelen en fietsen nemen velen ook de kans te baat om per auto of motor door het buitengebied te toeren.

Duidelijk wordt nog eens dat de Deventer evenementen bij bewoners hoog staan aangeschreven. De evenementen krijgen gemiddeld 8 als rapportcijfer. Van de belangrijke Deventer evenementen trekken de Zomerkermis en Deventer op Stelten veruit de meeste bezoekers. Het Dickensfestijn en de Boekenmarkt zijn eveneens grote en goed gewaardeerde trekpleisters.

Uitgaan

En hoe staat het met het uitgaansgedrag van de bevolking? Horecabezoek, gezellig winkelen en het bezoeken van de markt op de Brink zijn de belangrijkste vormen van vrijetijdsbesteding in de eigen stad. Het cultuuronderzoek heeft uitgewezen dat driekwart van de bevolking in het afgelopen jaar tenminste één van de professionele culturele instellingen in de stad heeft bezocht. Zo'n kwart van de Deventer bevolking geeft aan andersoortige activiteiten, zoals muziek- en dansuitvoeringen en de zomeractiviteiten op de Brink te bezoeken. De meeste bezoekers zijn tevens bezoekers van één of meer professionele culturele instellingen. Het bioscoopbezoek en het bezoek aan een museum blijft achter in vergelijking met de ander activiteiten.

Naast het aanbod in de eigen stad, maken Deventenaren overigens ook wel eens gebruik van het aanbod buiten Deventer, vooral voor museumbezoek maar ook voor een bioscoop of een schouwburg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie