Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rioleringswerken 2002 gemeente Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Delfzijl
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

VOORSTEL

18 december 2001

Rioleringswerken 2002

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl stelt de raad voor in het jaar 2002 een aantal sanerings- en renovatiewerken aan de gemeentelijke rioolstelsels uit te voeren.

Voor 2002 staan rioleringswerken gepland in de woonkernen Holwierde en Wagenborgen. In Holwierde bestaande de werkzaamheden uit het afkoppelen van verharde oppervlakken en de aanleg van bergbezinkriolen met een overstortvoorziening. Met de aanleg van voorgestelde werken zal de vuiluitworp uit de overstortvoorzieningen op het oppervlaktewater worden gereduceerd tot het huidig aanvaardbaar niveau. In Wagenborgen worden oude versleten rioolleidingen in de Borgen vervangen. De leidingen lekken op vele voegen en inlaten. Met deze lekkages spoelt zand van onder het wegdek in de rioolleidingen, waardoor verzakkingen in de weg ontstaan. Een dergelijke verzakking veroorzaakte onlangs een gevaarlijke situatie. Vandaar het voorstel vervanging van deze leidingen eerder uit te voeren dan oorspronkelijk gepland.

De voor het jaar 2001 geplande rioleringswerkzaamheden in de woonkernen van Godlinze, Woldendorp en Spijk zijn voor een deel nog in uitvoering en worden op korte termijn opgeleverd. Naar verwachting zullen benodigde vergunningen ten behoeve van uit te voeren werkzaamheden in Termunten/ Termunterzijl spoedig worden verkregen. Hierna kunnen de aanpassingswerken aan de rioolstelsels in deze plaatsen gerealiseerd worden.

De kosten van voorgestelde rioleringswerken in 2002 zijn geraamd op 1.043.700,-- (f 2.300.000,--) en kunnen worden betaald uit het rioleringsfonds. Jaarlijks wordt een bedrag in het rioleringsfonds gestort van 1.043.700,-- (f 2.300.000,--).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie