Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NedWerkproject gemeente Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Delfzijl
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl


18 december 2001

NedWerkproject Delfzijl: "Gratis computer en internet voor vijftien werkzoekenden"

Vijftien langdurig werklozen uit de gemeente Delfzijl krijgen thuis, in het kader van het NedWerkproject Delfzijl, een multimediacomputer met internetaansluiting. Als premie is gesteld dat de deelnemers de computer mogen houden wanneer het opgestelde projectplan met goed gevolg is afgrond.

Het doel van NedWerkproject Delfzijl is langdurig werkzoekenden dichter bij de arbeidsmarkt te brengen. Dit gebeurt enerzijds door de deelnemers te leren werken met de computer, e-mail en internet. Anderzijds volgen de deelnemers vakgerichte opleidingen, sollicitatietrainingen en zorgen medewerkers van Stichting Mens & Werk voor individuele begeleiding. Naast thuis te studeren komen de deelnemers regelmatig bijeen in de Digitale Werkplaatsen. In deze compleet ingerichte internetruimtes kan gewerkt worden met diverse softwarepakketten en telewerk.

Aan het begin van het project wordt met een nulscan vastgesteld wat de mogelijkheden, interesses en belemmeringen van de deelnemers zijn en wordt hiermee de route van het project bepaald. Eenmaal geselecteerd voor het NedWerkproject Delfzijl komt de deelnemer terecht in een scholings- en begeleidingstraject dat maximaal een jaar duurt. De gegadigden voor dit project zijn werklozen die perspectief hebben op een baan.

De bedoeling is dat de deelnemers de computer gedurende het project gratis krijgen aangeboden. Om de gebruikers "tegen zichzelf in bescherming te nemen" wordt het aantal telefoontikken per maand beperkt.

Deelnemers krijgen gedurende zes maanden een inbelvergoeding van 16,34 (fl. 36,-) per maand. In het daltarief komt dit neer op ongeveer 25 uren per maand. De gemeente Delfzijl ziet Internet als een goede mogelijkheid om langdurig werklozen te helpen en via een nieuwe weg te laten solliciteren. Op het internet is voor de deelnemers een aparte website te vinden met uitgebreide informatie, cursussen en vacatures. De kosten worden betaald uit bestaande potjes voor opleiden en activeren van bijstandsgerechtigden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie