Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sportaccommodaties Groningen beter bereikbaar en bruikbaar

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

19
DEC
16.43

Sportaccommodaties beter bereikbaar en bruikbaar 18-12-2001

Multifunctionele sportaccommodaties, maatwerk voor de sporters en een centrale rol voor het onderwijs: dit zijn de doelen op sportgebied die B&W zich de komende jaren stellen. Deze doelen staan in de toekomstvisie "In naam van de sport" die nu door B&W is vastgesteld.

In de nota "In naam van de sport" staat waar de gemeente zich tot 2015 op sportgebied op wil richten. Speerpunten zijn de komende jaren: goede accommodaties, maatwerk in ondersteuning van sporters en een brede samenwerking, met daarin een centrale rol voor het onderwijs. Dit betekent het realiseren van multifunctionele accommodaties voor sporters én publiek. Deze moeten bruikbaar, bereikbaar en toegankelijk zijn. B&W vinden dat ouderen, minderheden en mensen met een handicap extra aandacht moeten krijgen binnen het sportbeleid. Dit moet zichbaar worden in betaalbare activiteiten voor ouderen op wijkniveau, sportstimulering op maat voor minderheden en goed toegankelijke en bruikbare accommodaties voor gehandicapten.

Scholen vormen de centrale schakel in het gemeentelijk sportbeleid. Daar wordt de basis voor een sportieve houding van mensen gelegd. Het college is onder meer van mening dat er bij nieuwe schoolgebouwen standaard goede sportvoorzieningen moeten zijn. Ook zou elke school een vakleerkracht lichamelijke opvoeding moeten hebben.

Verder willen B&W het effect van topsport op breedtesport vergroten door sporttalenten te ondersteunen. De samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en sport is hierbij belangrijk. De gemeente ondersteunt die samenwerking, ook financieel. Daarnaast wil het college de huidige vorm van sportsubsidiëring veranderen. Daarbij zal het onderscheid tussen individuele sporters en sportverenigingen verdwijnen. Dit nieuwe subsidiestelsel wil de gemeente samen met de verschillende betrokkenen vormgeven. De gemeente wil verder een deel van haar sportconsulenten bij het Huis van de Sport onderbrengen. Hierdoor wordt dit loket uitgebreid met expertise op het gebied van verenigingsondersteuning.

Voor de totstandkoming van de gemeentelijke toekomstvisie heeft sportwethouder Robbert Jan Bron zijn oor te luisteren gelegd bij verschillende groepen. Zij konden daar hun ideeën rond de toekomst van sport in de stad kwijt. Zo zijn ook verschillende themas aan de orde gekomen, zoals gehandicaptensport, ouderen en sport, school en sport, trendsporten, schaalvergroting. Het totstandkomingsproces van de sportnota is vanaf het begin via Internet te volgen geweest. Inspraakreacties kunnen straks dan ook zowel schriftelijk als digitaal worden ingeleverd. De nota kan bij het Gemeentelijk Informatie Centrum en de dienst OCSW worden aangevraagd en afgehaald. De inspraaktermijn loopt tot en met 25 januari 2002.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie