Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Op verzoek rijksoverheid: Tijdelijke opslag diermeel Corus

Datum nieuwsfeit: 18-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 18 december 2001

Op verzoek rijksoverheid: Tijdelijke opslag diermeel bij Corus

Op verzoek van de rijksoverheid geven Gedeputeerde Staten het bedrijf Rendac Son BV toestemming tot uiterlijk 1 januari 2003 maximaal 25.000 ton diermeel op te slaan op het bedrijfsterrein van Corus in Beverwijk. Omdat het gaat om specifiek risicomateriaal (srm) stellen GS voorwaarden voor een veilige, verantwoorde opslag. Zo moet het diermeel in zogeheten 'big bags' worden opgeslagen in een afgesloten ruimte. Verder moet de opslagruimte afdoende beschermd zijn tegen mogelijke waterschade, brand en ongedierte.

Als gevolg van Europese BSE-maatregelen mag diermeel vanaf 1 januari 2001 niet meer als grondstof verwerkt worden in veevoer. Hierdoor is in Nederland een groot overschot aan diermeel ontstaan. Het diermeel wordt nu op verschillende plaatsen in Nederland tijdelijk opgeslagen om het later te verbranden in o.a. afvalverwerkings- en electriciteitscentrales.

Volgens deskundigen (RIVM) zijn de volksgezondheidsrisico's van srm verwaarloosbaar gering. Bovendien is het diermeel door Rendac vooraf gesteriliseerd.
Meer informatie hierover kunt u lezen op de website van het ministerie van LNV: www.minlnv.nl, klikken op infomart, vervolgens dossiers bse.

Het besluit van GS ligt vanaf 21 december ter visie in het gemeentehuis van Beverwijk (President Kennedyplein 1) en de provinciale bibliotheek, Houtplein 33 te Haarlem.

Inlichtingen: Cees-Jan Groot, bureau Industrie, tel. (023) 514 39 82

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie